Glas Hrvatske

15:14 / 30.07.2022.

Autor: Glas Hrvatske

Održana književno-glazbena manifestacija "Susreti pod hrastom" u Čitluku

"Susreti pod hrastom" u Čitluku

"Susreti pod hrastom" u Čitluku

Foto: snimka zaslona / dnevnik.ba

Književno-glazbena manifestacija "Susreti pod hrastom", koju tradicionalno organizira Ogranak Matice hrvatske (MH) Čitluk u suradnji sa Župom Čerin i Društvom hrvatskih književnika Herceg Bosne (DHK HB), ove je godine posvećena je književniku Dragi Šaravanji.

Prvi dio susreta posvećen je književniku Dragi Šaravanji, rođenom u Lipnu kraj Ljubuškog, koji se nakon 42 godine emigracijskog života u Australiji vratio u Domovinu, a u drugom dijelu programa održan je pjesnički kolaž gostujućih pjesnika, priopćeno je iz MH-a Čitluk.


Predsjednik Ogranka MH u Čitluku Andrija Stojić uručio je Šaravanji plaketu i dar, a srdačnu dobrodošlicu svim gostima uputio je i župnik fra Hrvoje Miletić. Nazočne je pozdravio i predsjednik DHK-a HB Ivan Baković.


O književnom životnom putu Drage Šaravanje govorila je književnica Anita Martinac, te profesor povijesti Tomislav Ćorić, govoreći o važnosti zastupljenih tema u djelima Šaravanje, kao i fra Miljenko Stojić predstavljajući dva odabrana dijela.


Plakete i darovi uručeni su svim gostujućim pjesnicima, a ove godine to su bili iz Zadarske županije Tomislav Marijan Bilosnić i jedan od najplodonosnijih hrvatskih književnika Robert Bacalja, te Mijo Biokšić iz Beča, Mijo Tokić i Tomislava Majić iz Tomislavgrada, Srećko Marijanović iz Stoca i Ivan Sivrić iz Mostara.


Svojim glazbenim prinosom program su uveličali mladi glazbenici Mladen Mandžo na klavijaturama, Gloria Korać s violinom i  Matea Radišić s flautom.


Među publikom, koja zbog kiše nije sjedila tradicionalno pod hrašćem nego u Crkvi sv. Stjepana Prvomučenika, nazočio je i predsjedavajući Doma naroda Parlamenta FBiH Tomislav Martinović, te književnici Blanka Kraljević i Mate Grbavac, kao i brojni drugi suradnici i mještani.


Dnevnik.ba

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!