Glas Hrvatske

09:52 / 05.10.2021.

Autor:

Održan koncert duhovne glazbe u Međugorju

Koncert duhovne glazbe u Međugorju

Koncert duhovne glazbe u Međugorju

Foto: Koraljka Dilić / ustupljena fotografija

U Međugorju je u četvrtak 30. rujna održan koncert katoličke duhovne glazbe "Preko Marije do Isusa" koji je okupio brojne posjetitelje i izvođače iz Hrvatske i BiH. 

Koncert duhovne glazbe u Međugorju

Koncert duhovne glazbe u Međugorju

Foto: Koraljka Dilić / ustupljena fotografija

Na koncertu su nastupile gošće iz Hrvatske Vanessa Mioč i Ana Rucner, izvođači iz Međugorja i Hercegovine sestre Ramljak, Stjepan Lach, Drina Dodig, fra Marin Karačić, Klapa Concordia i Marco Mammoli. Pratnja svih izvođača bio je i sjajan bend koji već godinama sudjeluje na Mladifestu, dok je program vodila Zdrinka Vasilj, glavna urednica televizije Maria Vision Međugorje, koji je organizirao koncert.


Prepun amfiteatar Etno sela Međugorje odjekivao je dva puna sata zajedničkim slavljenjem i pjevanjem u glas.


"Preko Marije do Isusa" je prvi koncert ove nove katoličke televizije u Bosni i Hercegovini Maria Vision. Taj je televizijski kanal prisutan u više od 20 zemalja u Sjevernoj i Južnoj Americi, Africi, Europi te od sada i u BiH.


Za sve zainteresirane ulaz je bio besplatan, a svoje donacije za buduće projekte svaki je posjetitelj mogao ostaviti na ulazu u amfiteatar.


Glazbeni dio je započeo himnom Međugorja “Došli smo ti Majko draga”, koju je izvela Klapa Concordia.


Između ostalih izvođača, mlada vokalistica Vanessa Mioč izvela je svoj posljednji duhovno glazbeni hit “Vjerujem” s kojom je pobijedila u Poljskoj na Međunarodnom festivalu kršćanske glazbe u Jasnoj Gori.


Poseban pljesak dobile su Ana Rucner i Darija Ramljak za izvedbu pjesme “Yeshua” koju su izvorno obradili Ana Rucner i Alan Hržica,a posebno za ovaj koncert pripremile njih dvije.


Gost iz Italije, poznati duhovni kantautor i pjevač Marco Mammoli, autor pjesme "Emmanuel" , tom je svojevrsnom himnom Mladifesta zatvorio koncert.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!