Glas Hrvatske

10:39 / 12.08.2021.

Autor: Branimir Njikoš

Obilježen Dan općine Posušje

Dragan Čović polaže vijenac

Dragan Čović polaže vijenac

Foto: snimka zaslona / hdzbih.org

Jučer je svečano obilježen Dan općine Posušje. Položeni su vijenci te upaljene svijeće, a održana je molitva ispred Spomen obilježja posuškim braniteljima. 

Proslava je nastavljena svečanom sjednicom Općinskog vijeća, javlja Hrvatski Medijski Servis.


- Danas smo došli na svečanu sjednicu da ohrabrimo našeg načelnika i vijećnike da nastave vrijedno raditi kako su radili u proteklom razdoblju, jer ovo je prigoda kada trebamo biti ponosni na ono što se radi u Posušju. Kada se mi pokušavamo baviti demografskom strategijom, osmišljamo je, tražimo rješenja, a nitko nije dosegnuo odgovor da to bude učinkovito, treba doći u Posušje, izučiti i na tome graditi demografsku i puno drugih strategija - izjavio je na sjednici dr. Dragan Čović, predsjednik HDZ-a BiH i dopredsjedatelj Doma naroda Parlamentarne skupštine BiH.


Čović je naglasio da razvoj ove općine i puno drugih sredina može biti dobar motiv kako se organizirati i usmjeriti javno djelovanje, uz podršku svim prikazanim i izrečenim projektima i aktivnostima.


Korektna suradnja s Republikom Hrvatskom


- Posušje se prati i sa svih drugih razina vlasti a te će potpore i suradnja biti još izraženije u vremenu ispred nas - istaknuo je dr. Čović, te se osvrnuo i na korektnu suradnju s Republikom Hrvatskom, koja je svakom danom sve bolja u svim aspektima i programima djelovanja.


- Uvjeren sam da možemo napraviti još veći iskorak i osigurati da naši mladi ostaju ovdje. Nadam se da ćete imati dovoljno energije i mudrosti da osmišljate projekte u ovim teškim vremenima, pa i pandemije, koja još uvijek prijeti oko nas, a i svih drugih iskušenja u nesavršenim društvu kakva je Bosna i Hercegovina. Naše je s viših razina vlasti da se izborimo za našu jednakost, a vaše je, da kroz definiranje projekata motivirate nas dovoljno da budemo uz vas i da se okupljamo u ovakvim prigodama i da vam čestitamo na uspjesima. Svi dužnosnici s državne i entitetske razine vlasti nazočni danas ovdje su snažna potpora svemu onome što vi u Posušju radite – zaključio je dr. Čović, čestitajući dan općine i blagdan Velike Gospe.


Svečanu sjednicu otvorio je predsjednik općinskog vijeća Ivan Lončar, te je nakon pozdrava nazočnim, uzvanike kratko upoznao s radom Općinskog vijeća u proteklih godinu dana.


Nakon uvodnog govora predsjednika Općinskog vijeća, prikazan je video prilog u kojem su prezentirane aktivnosti javne uprave kao i kulturne i sportske aktivnosti Općine Posušje u protekloj godini, te je u nastavku svečanosti uslijedilo obraćanje Ante Begića, načelnika općine Posušje.


U posljednjem dijelu svečane sjednice uslijedila je i dodjela javnih priznanja općine Posušje.


(HMS)

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!