Glas Hrvatske

09:36 / 10.02.2022.

Autor: Tomislav Šikić

Nova web stranica Grada Mostara

Predstavljanje nove web stranice Mostara

Predstavljanje nove web stranice Mostara

Foto: Grad Mostar / ustupljena fotografija

U Gradskoj vijećnici Mostara u srijedu 9. veljače javnosti i medijima prezentirana je nova web stranica Grada Mostara, kao i redizajnirana knjiga grafičkih standarda.

Stranica je prilagođena web pregledniku na mobilnim telefonima, a u tijeku je i izrada mobilne aplikacije.


Gradonačelnik Mostara Mario Kordić kazao je kako se Mostar posljednju godinu dana nalazi u digitalnoj transformaciji, izrazivši uvjerenje da je ovo samo početak rasta u tom polju.


- Smatramo da je IT industrijska grana u kojoj bi Mostar, uz turizam, trebao biti najaktivniji i u što bi trebao najviše ulagati. Stoga je ova stranica jako važna jer je ona prvi kontakt javnosti s gradom - istaknuo je gradonačelnik.


Dodao je kako je stranica funkcionalna te da će uz najvažnije vijesti ona omogućiti i lakši pristup osnovnim informacijama, kao i preuzimanju potrebnih obrazaca iz gradskih uprava.


Podsjetio je kako je Mostar nedavno dobio i Mapu puta digitalne transformacije grada.


- Mapa je trogodišnja i na taj način točno znamo što trebamo napraviti u iduće tri godine kako bi do kraja ovoga mandata Mostar postao pametan i digitalno transformiran grad - napomenuo je Kordić.


Web stranicu www.mostar.ba i redizajniranu knjigu grafičkih standarda javnosti su predstavili dizajner Marin Musa koji je radio na vizualnom identitetu i Marko Laco u ime IT odjela koji su ovaj posao u korist građana i Grada Mostara.


Ovo je treći puta nakon ujedinjena grada da se radi web stranica, a grad Mostar knjigu grafičkih standarda uradio je prije dvadeset godina i bila je među prvima u BiH.

Web stranica Grada Mostara

Web stranica Grada Mostara

Foto: Grad Mostar / ustupljena fotografija

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!