Glas Hrvatske

15:11 / 02.06.2021.

Autor: Tomislav Šikić

Natječaj za redatelja dramskog teksta "Zid"

Plakat natječaja

Plakat natječaja

Foto: HNK Mostar / HNK Mostar

Hrvatsko narodno kazalište u Mostaru u suradnji sa Središnjim državnim uredom za Hrvate izvan Republike Hrvatske po prvi put raspisuje Natječaj za izbor redatelja/ice do 35 godina starosti koji/a će režirati prvonagrađeni dramski tekst "Zid".

Cilj Natječaja je unaprjeđenje hrvatske suvremene drame, povećanje mogućnosti profesionalnoga angažmana mladih autora/autorica, jačanja hrvatskoga zajedništva te očuvanja hrvatske kulture i identiteta.

Redatelj/ica s najboljom eksplikacijom režirat će inscenaciju dramskog teksta „Zid“ koji će biti postavljen na scenu HNK Mostar u kazališnoj sezoni 2021./2022. S izabranim redateljem/icom bit će sklopljen ugovor kojim će biti definirana prava i obveze ugovornih strana te visina honorara.

Pravo sudjelovanja na Natječaju imaju sve punoljetne osobe do navršenih 35 godina starosti do dana zaključenja Natječaja, odnosno do 15. rujna 2021. godine.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!