Glas Hrvatske

08:28 / 05.07.2022.

Autor: Glas Hrvatske

Napretkov trio Senso oduševio publiku u Fojnici

Miroslav Landeka, Ljuljana Jurak i Trio Senso

Miroslav Landeka, Ljuljana Jurak i Trio Senso

Foto: HKD Napredak / ustupljena fotografija

U Franjevačkom samostanu u Fojnici u subotu navečer održan je koncert komorne glazbe. Napretkov trio Senso iz Mostara izveo je skladbe J.S. Bacha, Hectora Berlioza, Roberta Volkmanna, Gaetana Brage, Sancheza Casanove te ciklus pjesama Aleksandra Borodina.

Razdoblja koje program obuhvaća su romantizam, barok i moderna. Vrhunskom izvedbom i odličnom interpretacijom Trio Senso osvojio je srca publike u Fojnici, a koja nije krila svoje oduševljenje u ovoj lijepoj i posebnoj večeri.


Dugim i iskrenim aplauzom publika je dokazala još jednom koliko prepoznaje i podržava tu prekrasnu vrstu glazbe koja slušatelja oplemenjuje i obogaćuje.


A na početku koncerta u ime domaćina HKD Napredak podružnica Fojnice, riječi dobrodošlice uputila je Ljiljana Jurak, predsjednica Napretka, a u me Središnje uprave HKD Napredak i HKD Napredak Glavne podružnice Mostar u čijem sastavu i djeluje Trio Senso, pozdravne riječi iskazao je Miroslav Landeka, dopredsjednik.


Naglasili su kako je ovo nastavak dobre suradnje između dvije podružnice uz potporu Središnje uprave HKD Napredak na konkretnim kulturnim projektima, a gostovanje Napretkova tria Senso iz Mostara bio je lijep glazbeno događaj ne samo za HKD Napredak nego i za cijelu Fojnicu.


Riječi zahvale uputio je i fra Mirko Majdandžić, gvardijan samostana u Fojnici. Voditeljica programa jedne uistinu lijepe glazbene večeri, a koja će zasigurno ostati upamćena, bila je Martina Markić, članica upravnog odbora HKD Napredak podružnica Fojnica. Uz ostale, koncertu je bio nazočan i Josip Križanović, predsjednik HKD Napredak Busovača i dopredsjednik Središnje uprave Napretka.


Nakon koncerta upriličena je svečana večera, a dopredsjednik Landeka zahvalio je srdačnoj dobrodošlici te u znak prijateljstva i suradnje uručio predsjednici Jurak nekoliko knjiga za knjižnicu te umjetničku sliku koja će krasiti Napretkove prostorije u Fojnici.


NAPRETKOV TRIO SENSO čine stipendistica i članica Uprave HKD Napredak Glavna podružnica Mostar prof. Monija Jarak Mikulić, mezzosopran, te članice HKD Napredak, Glavna podružnica Mostar prof. Marijana Pavlović, glasovir i prof. Elina Gvozdić, violončelo.


(HKD Napredak)


Galerija
Prof. Monija Jarak Mikulić, mezzosopran, prof. Marijana Pavlović, glasovir i prof. Elina Gvozdić, violončelo, Foto: HKD Napredak/ustupljena fotografija
Publika na koncertu u Fojnici, Foto: HKD Napredak/ustupljena fotografija

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram, TikTok i YouTube!