Glas Hrvatske

16:01 / 04.04.2022.

Autor: Tomislav Šikić

“Napretkov tjedan kulture” od 5. do 8. travnja

NTK 2022 logo

NTK 2022 logo

Foto: HKD Napredak / ustupljena fotografija

Napretkov tjedan kulture 2022. koji već treću godinu zaredom organizira HKD Napredak, Glavna podružnica Mostar, obogatit će kulturni život Grada Mostara i cijele Hercegovine s četiri kulturna sadržaja i to izložbom slika i izložbom fotografija te koncertom klasične glazbe i promocijom vrijedne monografije.

Ovogodišnji "Napretkov tjedan kulture" započet će u utorak 5. travnja u Galeriji kraljice Katarine Kosača otvaranjem izložbe slika akademskog slikara Željka Korena, člana HKD Napredak Glavna podružnica Mostar. “Plodovi opterećenja” naziv je ciklusa kojeg će predstaviti publici. Izložba se sastoji od osam radova i svi su velikog formata.


Željko Koren rođen je 1983. godine u Mostaru. Srednju likovnu školu Gabrijela Jurkića završio je 2002., Akademiju likovnih umjetnosti na Širokom Brijegu pod vodstvom prof. Antuna Borisa Švaljeka 2007., a dvije godine kasnije i posljediplomski studij “Ars Sacra” pod vodstvom prof. Ante Kajinića.


Izlagao na 16 samostalnih i 67 skupnih izložbi u Bosni i Hercegovini i Hrvatskoj. Član je HKD Napredak Glavna podružnica Mostar i Udruge "Vrba".


U srijedu 6. travnja u Galeriji kraljice Katarine Kosača bit će upriličen koncert klasične glazbe. Nastupit će Napretkov trio SENSO koji čine mezzosopranistica prof. Monija Jarak Mikulić, prof. Marijana Pavlović, glasovir i prof. Jelena Marković-Milićević, violončelo. Na ovogodišnjem koncertu umjesto prof. Marković–Miličević nastupit će prof. Elina Gvozdić, violončelo.


U četvrtak 7. travnja u Galeriji Rondo bit će upriličeno otvorenje izložbe fotografija pod nazivom "Kroz objektiv", autora Dragana Tomića.


Napretkov tjedan kulture završava u petak 8. travnja promocijom monografije "Austrougarske utvrde u Bosni i Hercegovini" autora Manuela Martinovića, člana HKD Napredak, Glavna podružnica Mostar. Promocija će biti upriličena u Galeriji kraljice Katarine Kosača.


Svi događaji ovogodišnjeg NTK počinju u 19 sati i ulaz je slobodan, a održavaju se pod logom 120 godina od utemeljenja HKD Napredak.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!