Glas Hrvatske

11:49 / 29.03.2022.

Autor: Tomislav Šikić

Napredak upriličio korizmeni koncert klasične duhovne glazbe

Izvođači i uprava HKD Napredak na koncertu

Izvođači i uprava HKD Napredak na koncertu

Foto: HKD Napredak / ustupljena fotografija

U organizaciji Hrvatskog kulturnog društva (HKD) Napredak – Glavna podružnica Mostar u ponedjeljak 28. ožujka u Crkvi svetog Petra i Pavla u Mostaru održan je korizmeni koncert klasične duhovne glazbe.

Na koncertu su nastupili bariton Marijo Bevanda i orguljašica Katja Krolo-Šarac, a na programu su bile duhovne skladbe korizmenog vremena s djelima J. S. Bacha, A. Stradelle, o. K. Kolbea, G. Faurea, LJ. Kuntarića i F. Mendelssohn-Bartholdyja.

Marijo Bevanda i Katja Krolo-Šarac

Marijo Bevanda i Katja Krolo-Šarac

Foto: HKD Napredak / ustupljena fotografija

Dopredsjednik HKD Napredak Miroslav Landeka izrazio je nadu kako će ovim koncertom uveličati korizmeno vrijeme.


– Svake godine Napredak organizira korizmeni koncert, a ove godine on je svojevrsna uvertira u Napretkov tjedan kulture koji će početi za nekoliko dana u Hrvatskom domu hercega Stjepana Kosače i u sklopu kojeg će biti održana četiri kulturna događaja, izložba slika i izložba fotografije, te koncert klasične glazbe i promocija monografije – kazao je Landeka.


Istaknuo je kako je to jedan od događaja kojeg organizira HKD Napredak Glavna podružnica Mostar u sklopu obilježavanja 120 godina od utemeljenja Napretka.


Miroslav Landeka

Miroslav Landeka

Foto: HKD Napredak / ustupljena fotografija

– Ove godine svi događaji koje organizira HKD Napredak u svim podružnicama i Središnjoj upravi obilježavaju se pod logom “120 godina u službi čovjeka” i drago nam je što se svi oni održavaju pred publikom – poručio je Landeka.


/HMS/

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!