Glas Hrvatske

12:17 / 11.06.2022.

Autor: Anto Pranjkić

Najava manifestacije "Vratimo nadu zavičaju"

"Vratimo nadu zavičaju"

"Vratimo nadu zavičaju"

Foto: snimka zaslona (kolaž) / matis.hr

"Vratimo nadu zavičaju" naziv je kulturno-vjerske manifestacije u organizaciji Hrvatske matice iseljenika i Kruha Svetoga Ante Padovanskoga, kojom Hrvati BiH žele od zaborava otrgnuti bogatu tradiciju hrvatskoga naroda u BiH te potaknuti međusobno povezivanje  Hrvata u BiH i matičnoj im domovini Republici Hrvatskoj.

Upoznavanje zajedničke tradicije, kulture i nošnji, unapređenje kulturnih, obrazovnih, gospodarsko-socijalnih i drugih životnih zanimanja raseljenih bosansko-hercegovačkih Hrvata, kao i pružanje potpore Hrvatima u BiH, posebno u jačanju i očuvanju nacionalnog, vjerskog i kulturnog identiteta, ciljevi su ovog vrijednog događanja.

Ovogodišnja manifestacija održat će se 18. lipnja u Multimedijalnoj dvorani Međunarodnog franjevačkog studentskog centra u Sarajevu (Kovačići) s početkom u 19.00 sati. Prije kulturno-umjetničkoga programa služit će se svečana sveta misa koju će predvoditi novoimenovani provincijal Franjevačke provincije Bosna Srebrena fra Zdravko Dadić u zajedništvu s drugim svećenicima. 

Do sada, ovo je četvrta po redu manifestacija, a prijašnje su održane u Zagrebu, Livnu i Jajcu.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!