Glas Hrvatske

09:29 / 23.02.2022.

Autor: Branimir Njikoš

Najava biciklijade "Ćiro – staza svjetske baštine"

Ilustracija

Ilustracija

Foto: snimka zaslona / eu4business.ba

U okviru projekta "Ćiro – staza svjetske baštine" održat će se istoimena biciklijada koja za cilj ima promociju kulturnog turizma i turizma na otvorenom duž stare željezničke pruge koja povezuje Stolac, Ravno, Čapljinu i Mostar, prenosi Hrvatski Medijski Servis. Biciklijada počinje u nedjelju, 27.2.2022. u 10 sati ispred restorana Storia u Čapljini.

Biciklijada dužine 60 km kružnog je tipa sa startom i ciljem u Čapljini tijekom koje slijedi obilazak Počitelja, Stoca, nekropole stećaka Radimlja i srednjovjekovnog grada Vidoški. Nakon pauze u Stocu tim koji vozi MTB biciklima vraća se do Čapljine, dok će za tim s cestovnim biciklima uslijediti obilazak nekropole stećaka Boljuni i povratak kombijima natrag. Tijekom biciklijade profesionalni ciklovodiči će predstaviti povijesna mjesta i lokalitete sudionicima biciklijade koji će kušati domaće specijalitete – proizvode lokalnih gospodarstvenika.

Projekt provode Regionalna razvojna agencija za Hercegovinu – REDAH, grad Čapljina, općine Stolac i Ravno, te turistička agencija Kula Turist iz Počitelja, dok su krajnji korisnici mikro, mala i srednja poduzeća, turoperatori, turističke organizacije, udruge, lokalni hoteli, moteli restorani i sportski klubovi. Planirano je proširenje turističke ponude Hercegovine kao područja koje ima bogato kulturno, povijesno i vjersko naslijeđe, autentične priče i zanimljive činjenice.

Projekt "Ćiro – staza svjetske baštine" ostvaruje se uz potporu Europske unije i vlade SR Njemačke. Njegova ukupna vrijednost je oko 370.000 eura, od čega je Europska unija u okviru EU4Business projekta izdvojila više od 300.000 eura bespovratnih sredstava.

Više informacija o projektu "Ćiro – staza svjetske baštine" možete pronaći ovdje.

(Izvor: HMS)

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!