Glas Hrvatske

20:32 / 05.08.2022.

Autor: Glas Hrvatske

Mostar dobio prestižnu nagradu "Prijestolnica dijaloga Euromediteranske regije"

Stari most

Stari most

Foto: snimka zaslona / mostar.ba

Nagrada je međunarodno priznanje gradovima koji su implementirali ili pokrenuli interkulturalne politike i akcije te imaju viziju poboljšanja kulturne raznolikosti, međukulturalnih odnosa i suradnje u euro-mediteranskoj regiji.

Cilj je odati priznanje gradovima koji su implementirali ili pokrenuli interkulturalne politike i podržavaju interkulturalne inicijative u smislu razvoja društvene i kulturne suradnje. Višestoljetna izgradnja dijaloga, zajedničkog života, isprepletenih tradicija i običaja, te poseban napor i trud koji je Mostar uložio u poslijeratnom periodu, uključujući i proces obnove Starog mosta te obnove dijaloga između građana Mostara, u konačnici je nagrađen ovim velikim priznanjem.


"Temelj budućnosti naše djece i nas je društvo jednakih mogućnosti bez obzira na opredijeljenost. Mozaik koji činimo svi skupa u svojim različitostima je upravo slika onog što jesmo. Jedan komadić mozaika ako nedostaje to više nismo mi. Mostar je svjetionik svima onima koji traže put, jer put u bolje sutra postoji", stoji, među ostalim, u opisu ove vrijedne nagrade. 


Nagrada "Prijestolnica dijaloga Euromediteranske regije" je inicijativa Anna Lindh Fondacije, kao prve institucije za promicanje interkulturalnog dijaloga u euro-mediteranskoj regiji. 


(izvor: mostar.ba)

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram, TikTok i YouTube!