Glas Hrvatske

11:04 / 05.02.2023.

Autor: Glas Hrvatske

Mario Župić osvajač treće Ski Alke na Kupresu

Mario Župić

Mario Župić

Foto: snimka zaslona / HINA

Osvajač trećeg izdanja Ski Alke u Kupresu bio je alkar Mario Župić koji je pobijedio sa sedam osvojenih punata u tri vožnje. 

Po uzoru na pravu ljetnu alku u Sinju sa ceremonijom koja je doduše održana na -2 stupnja celzijusa na skijalištu Adria ski u Kupresu upriličena je treća Ski Alka koju zajednički organiziraju Ski klub Sinj u suradnji sa županijskom udrugom DalSKI te Viteškim Alkarskim društvom. Nakon svečanog mimohoda umjesto na konjima alkari su se spustili niz snježnu padinu na skijama nakon čega je započelo natjecanje. Ski alkarski vojvoda Stipe Jukić je nakon prigodnog obraćanja proglasio treću Ski Alku otvorenom.


Nakon tri kruga na skijama najviše bodova punata skupio je Mario Župić. On je do pobjede došao u trećoj utrci kada je pogodio sridu nakon što je u dva navrata pogađao po dva punta.


S alkarima je bio i gradonačelnik Sinja i saborski zastupnik Miro Bulj koji je istaknuo da se na Kupresu osjeća uvijek dobrodošlim. Izrazio je očekivanje da će se odnosi dvije sredine međusobno produbljivati, te da će Hrvatska nastaviti još snažnije skrbiti za Hrvate čiji je opstanak u BiH ocijenio prevažnim i za sigurnost i stabilnost Hrvatske. 

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!