Glas Hrvatske

08:20 / 06.05.2022.

Autor: Glas Hrvatske

Lucija Zovko predstavlja svoj prvi samostalni album

Lucija Zovko

Lucija Zovko

Foto: Lucijana Kožul / ustupljena fotografija

 Glazbenica Lucija Zovko predstavit će svoj prvi samostalni album u 20 sati u dvorani Hrvatskoga doma hercega Stjepana Kosače u Mostaru.

Album pod nazivom »Pjesme o ljubavi« svjetlo dana ugledao je prije dvije godine kada ga je izdala kuća »Laudato« iz Zagreba, a ovo je njegovo prvo predstavljanje. Obuhvaća deset domoljubno-duhovnih pjesama te se na njemu nalazi i »Pjesma o ljubavi« posvećena hercegovačkim fratrima koja je 2016. nagrađena na natječaju u sklopu Dana pobijenih hercegovačkih franjevaca. Pjesma »Pozdrav Majci«, koju izvodi s klapom Bratovština, proglašena je Duhovnom pjesmom godine na Radiopostaji »Mir« Međugorje te najizvođenijom marijanskom pjesmom na Laudato televiziji 2021.


Autor stihova i glazbe je Stanko Zovko, Lucijin suprug. Studijske aranžmane potpisuju Josip Vukoja, Saša Miočić i Gabrijel Prusina, a glazbeni producent albuma je Franjo Kraljević.


Lucija će nastupiti uz pratnju Simfonijskog orkestra Mostar i njihovog rock sastava, pod ravnanjem maestra Damira Bunoze. Gost koncerta je klapa Bratovština.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!