Glas Hrvatske

20:57 / 26.09.2021.

Autor: Branimir Njikoš

Konferencija poslovnih startupova u Livnu

Mate Rimac, inovator i poduzetnik

Mate Rimac, inovator i poduzetnik

Foto: snimka zaslona / youtube

U livanjskom Gradskom parku održana je četvrta poslovna konferencija u organizaciji lokalnog Tehnološkog parka Linnovate.

- Za sad smo napravili OK stvari. Stvorili neke temelje te investirali gotovo milijun KM. Neke korake smo napravili. Ja neću biti zadovoljan dok Livno ne bude grad kakav je nekad bio - rekao je Mate Rimac na četvrtoj poslovnoj konferenciji Tehnološkog parka Linnovate.


Ovogodišnja poslovna konferencija doživjela je svojevrsnu premijeru kada se radi o inovacijama, riječ je o proizvodu naziva "x Tend", simulacijski alat za nekretnine autora Marina Jozića, koji je inače jedan od pokretača samog Parka.

Pomoću spomenute online aplikacije koja se zove "x Tend expo" investitori koji u budućnosti planiraju graditi objekte, svojim kupcima mogu ponuditi virtualni pristup njihovim budućim domovima.


Treći rođendan


- Imali smo tri uspješne generacije poslovnih startupova. Ukupno prijavljenih 28 ideja od kojih je 13 registriranih poduzeća, firmi, obrta i OPG-ova. Učinkovitost je preko 50 posto. To je iznimno uspješno. Mi smo do sada plasirali 155 000 KM., a jedan start-up iz turizma je dobio 500 000 KM - istaknula je direktorica Tehnološkog parka Linnovate Ivona Ćorić.


U Linnovate Tehnološkom parku vjeruju da će se i drugi prepoznati njihova nastojanja i uključiti u ovaj ovaj projekt bilo kao financijeri, s poslovnom idejom ili nekim drugim načinom.


(HMS)

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!