Glas Hrvatske

12:17 / 12.09.2023.

Autor: Tomislav Šikić

Kazališni dani u Vitezu nastavljeni predstavom “Proba” teatra “Kabare” Tuzla

"Proba" u Vitezu

"Proba" u Vitezu

Foto: GKM Vitez / ustupljena fotografija

U nedjelju 10. rujna u Kazališnoj dvorani Vitez Teatar “Kabare” iz Tuzle, u sklopu ovogodišnjih kazališnih dana u Vitezu, odigrao je predstavu “Proba” autora Irfana Horozovića.

 

Predstava govori o onima koji su uspjeli preživjeti rat u BiH, u Sarajevu, ali koji svoj pakao nose uvijek sa sobom, ma gdje se nalazili. Drama se bavi običnim ljudima, njihovim životnim pričama i traumama. 


Sjajnu partnersku igru u predstavi su prikazali Ivana Milosavljević i Damir Altumbabić, koje je publika nagradila gromoglasnim pljeskom.


Predstava “Proba” premijerno je izvedena u okviru međunarodnog festivala TKT Fest 2022. na Kamernoj sceni Doma mladih Tuzla na kojoj je teatar nastavio svoj dvadesetogodišnji rad.


Predstavu su režirali Damir Altumbabić i Jasmina Čelebić Tanović.


Publiku u Vitezu već sljedeću nedjelju, 17. rujna, s početkom u 20,00 sati, na kazališnim danima u Vitezu očekuje predstava “Oblaci” u izvedbi Hrvatskog kazališta Travnik.Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram, TikTok i YouTube!