Glas Hrvatske

09:09 / 25.02.2022.

Autor: Branimir Njikoš

Karneval ponovno u Mostaru

Karneval u Mostaru 2020.

Karneval u Mostaru 2020.

Foto: snimka zaslona / hms.ba

Nakon jednogodišnje stanke, sutra će točno u podne na šetnici u Mostaru krenuti velika karnevalska povorka. Povorku će kao i svih godina do sada predvoditi Mostarske mažoretkinje, a u povorci će kao i do sada sudjelovati i Hrvatska glazba Mostar.

Kako i priliči maškarama mažoretkinje će se za ovu priliku kostimirati sa tematskom maskom. Ove godine su se odlučili za simboličnu temu "Uz bajke je život ljepši".


- U razdoblju stalnih briga oko pandemije željeli smo malo rasveseliti najmlađe skrećući pozornost u vedrijem duhu pa je stoga ova tema bila prikladna upravo za ovo razdoblje. U povorci će sudjelovati svi uzrasti Mostarskih mažoretkinja pa će se tako u povorci naći Crvenkapice, 101 Dalmatinac, Patuljici, Pčelice Maje - kaže voditeljica Mostarskih mažoretkinja Anja Puhalo.

Karneval u Mostaru 2020.

Karneval u Mostaru 2020.

Foto: snimka zaslona / hms.ba

Povorci će se pridružiti i mališani iz Ustanove Dječji vrtići Mostar sa svojim jedinicama Zvončić, Sunce, Radobolja, Mrvica, Kuća od kamena, Rodoč a njihove teme kostima će pingivini, karte, ovce, patuljici, snjegovici, i Jokeri.


Povorka će se formirati u ulici Nikole Šubića Zrinskog tj na šetnici. Vesela povorka će se kretati prema zgradi Spajalica, zatim ulicom kralja Tomislava do "Mostarke", Splitskom ulicom sve do zgrade bivše kirurgije, te nazad prema "Rondou". Defile će se završiti ispred Hrvatskog doma Hercega Stjepana Kosače.


(HMS)

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!