Glas Hrvatske

12:29 / 18.08.2021.

Autor: Tomislav Šikić

Jedna od najdugovječnijih hrvatskih predstava u Širokom Brijegu

Joško Ševo

Joško Ševo

Foto: Sanjin Strukic / PIXSELL

U sklopu projekta “Ljetni teatar” u 18:00 sati u Franjevačkoj galeriji u Širokom Brijegu glavni gost večeri biti Mile Pešorda, hrvatski književnik, prevoditelj i nakladnik. Uz njega će u programu Teatra “Slušam tvoj glas” sudjelovati fra Ivan Kramar, Stanko Krnjić, Maja Tomas, Ivan Baković, Ivan Sivrić, Marija Lovrić, Miljenka Koštro, Radica Leko i Sanijela Matković. Nakon poetskog dijela programa slijedi monodrama prvaka hrvatskog kazališta, glumca, Joška Ševe ”Govorite li hrvatski?”, koja je izvedena na svim kontinentima.

Antologijsku predstavu Ševo izvodi od 1994. godine, a do danas je odigrana preko 500 puta te je time jedna od najdugovječnijih predstava u hrvatskom kazalištu.


Držić, Ujević, Vojnović, Marulić, Šimić, Šenoa, Matoš, Kaštelan samo su neki od autora čije tekstove Ševo govori kroz poeziju i prozu, na svim hrvatskim dijalektima u zahtjevnoj kazališnoj formi.


Širokobriježani imaju priliku vidjeti predstavu u kinu Borak u 20:00 sati, a ulaz je slobodan. 


(HMS)

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!