Glas Hrvatske

10:13 / 27.01.2023.

Autor: Tomislav Šikić

Japan pomaže obnovu prostorija mostarskog Judo kluba Borsa

Potpisivanje ugovora o suradnju u Mostaru

Potpisivanje ugovora o suradnju u Mostaru

Foto: snimka zaslona / Grad Mostar

Vlada Japana na čelu sa veleposlanikom Japana u BiH Kinefuchijem Masamijem i predsjednik Judo kluba Borsa Franjo Zadro potpisali su ugovor o suradnji. Japan će financirati opremanje Borsinih prostorija.

Svečano potpisivanje ugovora upriličeno je u Gradskoj vijećnici Grada Mostara, a uz potpisnike, ceremoniji su prisustvovali predsjednik Vlade HNŽ-a dr. Nevenko Herceg, gradonačelnik Mostara dr. Mario Kordić, te predsjednik Sportskog saveza Senad Kevelj.


Pri potpisivanju ugovora Zadro se zahvalio Japanu na izvanrednoj potpori za budućnost kolektiva, te istaknuo kako mu je "posebno draga činjenica što potpora dolazi od naroda koji je od Borse iznimno cijenjen, od naroda koji baštini velike ljudske kvalitete".


Naime, nakon prvog susreta predstavnika Borse s veleposlanikom Japana Itom Makotom, veleposlanik je izrazio želju u ostvarenju potpore radu Borse. Predstavnici japanskog veleposlanstva u protekle dvije godine više su puta posjetili Borsu, pratili rad, projekte i organizaciju kolektiva. Detaljnom obradom kluba od strane veleposlanstva Japana zaključeno je da je Borsa kolektiv od "velikog značenja" za društvo u Bosni i Hercegovini te je provjera završena početkom prosinca prošle godine kada je od Ministarstva financija Japana stigla potvrda o odobrenom financiranju Borse.


Iako je do sada Japan u BiH financirao isključivo Javna poduzeća, Borsa je prva iznimka u tome.


(Grad Mostar)

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram, TikTok i YouTube!