Glas Hrvatske

11:03 / 27.05.2022.

Autor: Glas Hrvatske

Izložba "Stećci – svjetska baština UNESCO-a" u Vitezu

 Izložba "Stećci – svjetska baština UNESCO-a“

Izložba "Stećci – svjetska baština UNESCO-a“

Foto: HKD Napredak / ustupljena fotografija

U organizaciji HKD Napredak podružnica Vitez i HKD Napredak Glavna podružnica Mostar u 19 sati u dvorani HKD Napredak u Vitezu bit će otvorena izložba "Stećci – svjetska baština UNESCO-a."

Riječ je o pokretnoj izložbi na kojoj će se prezentirati umjetničke fotografije stećaka s lokaliteta pod zaštitom UNESCO-a na području Bosne i Hercegovine i Hrvatske.


Sve fotografije su upotpunjene detaljnim tekstualnim objašnjenjima, na hrvatskom i engleskom jeziku, uključujući opis područja na kojem je stećak fotografiran te pojedinosti o samom spomeniku.


Projekt koji je osmislio i priredio Miroslav Landeka, dopredsjednik HKD Napredak, afirmira internacionalnu i prekograničnu suradnju, kulturnu povezanost, promovira zajedničku kulturnu baštinu te ima za cilj osnažiti i potaknuti daljnju zajedničku suradnju i kao takav dobio je i potporu Ministarstva kulture i športa Federacije Bosne i Hercegovine.


O izložbi će govoriti i Ante Vujnović, povjesničar i arheolog član HKD Napredak, Glavna podružnica Mostar, a u ime domaćina Gordana Mišković, predsjednica HKD Napredak podružnica Vitez.


Glavni cilj ove izložbe je predstavljanje stećaka publici u Vitezu i svima koji cijene ovo veoma vrijedno kulturno bogatstvo koje je prepoznato i od strane UNESCO-a.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!