Glas Hrvatske

13:00 / 24.02.2022.

Autor: Tomislav Šikić

Izložba Novotravničanina Marinka Slipca u Banja Luci

Izložba u Banja Luci

Izložba u Banja Luci

Foto: HKD Napredak / ustupljena fotografija

Izložba samostalnog umjetnika i znanstvenika iz Novog Travnika Marinka Slipca, u organizaciji HKD Napredak podružnica Banja Luka, upriličena je u prostorijama muzeja Republike Srpske u ponedjeljak 21. veljače.

Prije otvorenja izložbe nazočnima se obratila djelatnica muzeja Nataša Nogo i pozdravila sve u ime te povijesno-edukativne institucije, istaknuvši iznimni dobru suradnju muzeja sa Napretkovom banjolučkom podružnicom, pohvalivši vrlo aktivan rad uprave na čelu s predsjednicom Ružicom Grozdić Ševarika, jer otkad je obnovljena podružnica u Banjoj Luci unazad tri godine, vidi se značajan doprinos u kulturnom, edukativnom i društvenom životu grada.


U svom pozdravnom govoru je istakla da je ova izložba samo uvertira u niz manifestacija kojom će banjolučka podružnica dati svoj doprinos u obilježavanju velikog Napretkovog jubileja, 120.godina od utemeljenja društva, a koje će trajati tijekom cijele 2022. Godine. Podsjetila da je HKD Napredak, svojim radom kao društvo i institucija obilježilo ne samo prvu polovicu 20.stoljeća, nego i posljednjih više od 30.godina u životu Hrvata i drugih naroda i građana Bosne i Hercegovine i da na temeljima kulture, znanosti povezuje narode i države oplemenjujući prostor i ljude s kojima radi. Zahvalila je svima nazočnima na potpori i povjerenju u rad podružnice, osobitu zahvalu je uputila muzeju i generalnom konzulu Republike Hrvatske u Bajoj Luci Zoranu Piličiću. Zatim je pozvala banjolučkog umjetnika i napretkovca Davora Paponju da proglasi izložbu otvorenom.


Nazočnima se obratio i autor izložbe, zahvalivši organizatoru izložbe Napretkovoj banjolučkoj podružnici, muzeju i sponzorima. Zatim je nazočne pozdravila i predsjednica podružnice Ružica Grozdić Ševarika.

Otvorenje izložbe u Banja Luci

Otvorenje izložbe u Banja Luci

Foto: HKD Napredak / ustupljena fotografija

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!