Glas Hrvatske

13:38 / 07.04.2022.

Autor: Tomislav Šikić

Izložba fotografija autora Dragana Tomića

Pozivnica

Pozivnica

Foto: HKD Napredak / ustupljena fotografija

 U sklopu Napretkovog tjedna kulture 2022. u 19 sati Galeriji "Rondo" u Mostaru bit će upriličeno otvorenje izložbe fotografija pod nazivom "Kroz objektiv" autora Dragana Tomića.

"Dragan Tomić, snimatelj, fotograf i kolekcionar,cijelu svoju karijeru je proveo u medijskim vodama. Tim putem je krenuo još 1979. godine te i danas 40 i više godina kasnije aktivno radi u televizijskom svijetu, a s televizijom kao medijom je i započeo. Prvo, u tadašnjoj kući TV Sarajevo, zatim više od 25 godina na Hrvatskoj radioteleviziji, dok je trenutno član Radiotelevizije Herceg-Bosne. 


Uz to je surađivao i s mnogim tv kućama i agencijama iz inozemstva (ZDF, RAI, TV5, Reuters, AP, RTL Hr...). 


Obavljajući snimateljski posao stekao je bogato iskustvo u svim televizijskim formama.


Također, stekao je i određeno novinarsko iskustvo, što kroz redoviti posao i nebrojene terenske zadatke, što kroz suradnju s nekoliko tiskovina iz okruženja. 


Fotografijom se bavi već duže razdoblje, ali "za svoju dušu" kako naglašava, jer u tom hobiju vidi način da malo drugačije zabilježi svijet oko sebe.


Do sada je imao pet skupnih izložbi, i to u zagrebačkom Muzeju za umjetnost i obrt kao član Udruženja snimatelja i kamermana HRT-a. 


Ovo je prva samostalna izložba fotografija u kojoj predstavlja presjek radova zadnjih desetak godina."


(Tomislav Ćavar, povjesničar umjetnosti i recenzent izložbe)


Pozivnica

Pozivnica

Foto: HKD Napredak / ustupljena fotografija

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!