Glas Hrvatske

16:03 / 23.03.2022.

Autor: Anto Pranjkić

Izaslanstvo Programa za Hrvate izvan RH HRT-a posjetilo Županiju Posavsku

Predsjednik Vlade Županije Posavske Đuro Topić i urednik Programa za Hrvate izvan RH Ivo Kujundžić

Predsjednik Vlade Županije Posavske Đuro Topić i urednik Programa za Hrvate izvan RH Ivo Kujundžić

Foto: Anto Pranjkić / HRT

U Orašju je u utorak, 22. ožujka upriličen sastanak predsjednika Vlade Županije Posavske Đure Topića, predstavnika triju ondašnjih općina s izaslanstvom Programa za Hrvate izvan RH Hrvatske radiotelevizije na čelu s njegovim urednikom Ivom Kujundžićem. Tema sastanka je pronalazak mehanizama koji bi osigurali nastavak dobre suradnje te poboljšanje kanala komunikacije između Županije Posavske i Hrvatske radiotelevizije.

Iskazujući zadovoljstvo održanim sastankom i rezultatima istoga predsjednik Vlade Županije Posavske Đuro Topić zahvalio je izaslanstvu HRT-a na prihvaćanju poziva za suradnju. Istaknuo je kako je ovo bila prigoda da i on, sa svojim najbližim suradnicima, iznese potrebe ovog prostora za komunikacijskim kanalima s Hrvatskom radiotelevizijom, koja je na području Bosanske Posavine najslušaniji i najgledaniji medij te ima najveći auditorij od svih medijskih kuća.


- Dogovorili smo daljnju suradnju koja ima cilj organizirati jedno dopisništvo na području Županije Posavske za svih osam prijeratnih posavskih općina u budućnosti, a za početak smo dogovorili nastavak suradnje tako da izvješća televizijska, radijska i web u jednom kontinuitetu preko odgovarajućih emisija ovog programa budu redovno emitirana. Zahvaljujemo se svima onima koji su sudjelovali u ostvarenju ove suradnje te onima koji će u budućnosti preko HRT-a širiti dobar glas Bosanske Posavine, a kad to kažem mislim na sve općine i gradove u Bosanskoj Posavini, bez obzira jesu li danas u FBiH, RS, uključujući i Brčko distrikt BiH – izjavio je predsjednik Vlade Županije Posavske.

Susret u Vladi Županije Posavske

Susret u Vladi Županije Posavske

Foto: Anto Pranjkić / HRT

Urednik Programa za Hrvate izvan Republike Hrvatske Ivo Kujundžić zahvalio je gospodinu Topiću za organizaciju sastanka i samim time za poticaj oko dogovaranja konkretnih oblika suradnje.


- Na razini HRT su objedinjena sva tri medija koji prate teme o Hrvatima izvan RH. To je televizija, radio i web portal. Radi se o specijaliziranim emisijama kao što su "Pogled preko granice - Hrvati u BiH" i "Globalna Hrvatska", a na radiju imamo poseban programski stream kanal koji se zove "Glas Hrvatske", dok na 1. programu Hrvatskoga radija imamo emisiju "Hrvatima izvan Domovine" - predstavio je Program za Hrvate izvan RH urednik Kujundžić.


Rekao je kako su cilj i ideja ovog sastanka objavljivanje više informacija o Bosanskoj Posavini, izvještavanju o događajima na županijskim i općinskim razinama, prije svega o Hrvatima koji tu žive, te njihovih životnih priča i dobrih pozitivnih primjera. Pri tim je istaknuo kako je ova inicijativa krenula malim koracima, ali i da vjeruje kako će upravo oni dati dobre rezultate te da se radi o vrlo dobroj perspektivi i dobrom početku buduće suradnje.


Na sastanku su bili i predstavnici svih općina koje administrativno pripadaju Županiji Posavskoj, županijskih službi za informiranje, kao i urednik emisije "Pogled preko granice – Hrvati u BiH" Zdravko Fuček.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!