Glas Hrvatske

07:23 / 24.11.2022.

Autor: Glas Hrvatske

Izišao 70. Napretkov Godišnjak

70. Hrvatski narodni godišnjak

70. Hrvatski narodni godišnjak

Foto: snimka zaslona / hkdnapredak.com

U godini u kojoj su sva Napretkova događanja u duhu proslave 120. obljetnice društva, iz tiska je izišao 70. Hrvatski narodni godišnjak.

Godišnjak je edicija koja svoje trajanje bilježi desetljećima, pomno prati aktivnosti i odolijeva brojnim vremenskim i povijesnim izazovima. Obaveza mu je ostaviti pisani trag minulog vremena sadašnjim i budućim generacijama, zabilježiti događaje, podastrijeti izvješća, dati osvrt na različite teme, iznijeti bitne statistike i analize, zaintrigirati i zadržati pozornost čitatelja.


I ovoga puta to je učinjeno kroz standardni koncept Godišnjaka koji obuhvaća literarni i shematski dio. Godišnjak literarnim dijelom donosi zanimljive tekstove iz književnosti, religije, ekonomije, povijesti i naše svakodnevnice. Značajni autori našli su svoje mjesto na ovim stranicama koje su obogaćene i mnoštvom autentičnih fotografija.


HKD Napredak kreira i oblikuje kulturni život Bosne i Hercegovine i šire. Iznimnu pozornost daje izdavaštvu što je upisano u temelje Društva, a posebno se ponosi Hrvatskim narodnim godišnjakom, najznačajnijim glasilom, svjedokom brojnih društvenih i kulturnih događanja.


Uredništvo čine članovi Središnje uprave: Ivana BarišićMiroslav Landeka i Ivica Kovačević. Za lekturu i korekturu zadužena je Anela Rozić-Vrankić, dizajn korica Igor Šutalo i Miroslav Landeka, a grafičku pripremu, kao i tisak tiskara Suton iz Širokog Brijega.


Napretkov Hrvatski narodni godišnjak i Napretkov kalendar možete zatražiti pozivom na broj telefona: +387 (0) 33 222 876 ili porukom na e-mail adresu: info@hkdnapredak.com.


(Izvor: HKD Napredak, Uredništvo Godišnjaka)

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram, TikTok i YouTube!