Glas Hrvatske

08:33 / 09.01.2022.

Autor: Tomislav Šikić

HKD Napredak uljepšao najradosniji katolički blagdan

Božićni koncert HKD Napredak

Božićni koncert HKD Napredak

Foto: HKD Napredak / ustupljena fotografija

Božićno je vrijeme - vrijeme posebne radosti, a HKD Napredak i njegove brojne podružnice kao i proteklih godina darovali su svojim članicama i članovima, ljubiteljima glazbe i božićnih pjesama i svim ljudima dobre volje božićne koncerte te adventska druženja i domjenke povodom najradosnijeg katoličkog blagdana.

Tako je u Sarajevu održan Napretkov svečani božićni koncert, kao središnji događaj tradicionalne manifestacije “Napretkovi božićni dani 2021. godine”. U organizaciji napretkovih podružnica održano je još 18 koncerata - u Doboju, Novom Travniku, Jajcu, Bugojnu, Kreševu, Ilijašu, Brčkom, Tuzli, Mostaru, Živinicama, Zagrebu, Vitezu, Žepču, Zenici, Banja Luci, Busovači, Širokom Brijegu i Ljubuškom. Dva druženja povodom Adventa upriličena su u Živinicama i Lukavcu te četiri Božićna domjenka i to u Derventi, Brčkom, Kaknju i Bihaću, što je ukupno 25 događanja u organizaciji Središnjice i podružnica HKD Napredak.


Uz financijska sredstva sve to zahtijevalo je jako puno truda, energije i ljubavi kako bi se dostojno obilježio Božić i stvorilo ozračje radosti i mira. Najviše sadržaja osmislili su, kreirali i izveli članice i članovi HKD Napredak koji iz godine u godinu nesebično daju sebe, svoje vrijeme, trud i umijeće.


Miroslav Landeka, dopredsjednik HKD Napredak

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!