Glas Hrvatske

07:57 / 23.02.2022.

Autor: Branimir Njikoš

HKD Napredak osigurao sredstva za 91 stipendiju

XVIII. sjednica Središnje uprave HKD Napredak

XVIII. sjednica Središnje uprave HKD Napredak

Foto: snimka zaslona / hkdnapredak.com

Pod predsjedanjem predsjednika dr. sc. Nikole Čiče, u subotu, 19. veljače u Napretkovom klubu Lira u Sarajevu održana je XVIII. sjednica Središnje uprave HKD Napredak. Jedna od važnijih tema bila je potpora studentima i stipendije za koje su osigurali 126.000 KM.

Na sjednici je, među ostalim, usvojen i proračun Središnje uprave HKD Napredak za 2022. godinu. Na prijedlog Povjerenstva za mlade i stipendije donesena je Odluka o dodjeli stipendija i jednokratnih potpora za dodiplomske i postdiplomske studije iz Napretkovog fonda za stipendiranje i sveučilište “Ivo Andrić-Vladimir Prelog” za akademsku 2021./22. godinu.


Tako će u akademskoj 2021./22. godini Središnja uprava HKD Napredak stipendirati 91 studenticu i studenta. Ukupno će se za stipendije i potpore izdvojiti 126.000 KM, a potpisivanje ugovora sa studentima i studenticama bit će upriličeno u Sarajevu, Zagrebu i Mostaru.


Članovi Središnje uprave na sjednici su razmatrali i nakon rasprave jednoglasno usvojili Odluku o dodjeli projektnih sredstava aktivnim podružnicama i udrugama koje su sastavni dio HKD Napredak, a koju je pripremilo Povjerenstvo za podružnice, udruge, zaklade, klubove  i članstvo.


Na Natječaj za dodjelu projektnih sredstava podružnica i udruga za 2022. godinu prijavljena su 54 projekta iz područja kulture i sporta kojima se tražila podrška u organiziranju koncerata, likovnih kolonija, izložbi, smotri folklore te sportskih natjecanja na područjima gdje HKD Napredak aktivno djeluje i svojim radom i djelovanjem doprinosi promociji kulture i očuvaju kulturne baštine.


Na sjednici su također usvojeni i zaključci sa sjednice Povjerenstva za kulturu, izdavaštvo i medije kao i izvješće i zaključci Povjerenstva za gospodarstvo.


Obilježavanje 120 godina od osnutka HKD Napredak bila je također jedna od točaka dnevnog reda. Ovaj značajan jubilej bit će obilježen i već se obilježava nizom kulturnih aktivnosti koje će biti upriličene na razini Središnje uprave i podružnica. Središnja manifestacija bit će međunarodni simpozij koji se treba održati u mjesecu rujnu u Sarajevu i to pod pokroviteljstvom Vlade Republike Hrvatske i Vijeća ministara BiH.


(hkdnapredak.com)

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!