Glas Hrvatske

09:24 / 20.07.2021.

Autor: Klara Špančić

Grlić Radman najavio nastavak potpore Vlade RH Hrvatima u BiH

Ministar Gordan Grlić Radman.

Ministar Gordan Grlić Radman.

Foto: Patrik Macek / PIXSELL

Ministar vanjskih i europskih poslova Gordan Grlić Radman izjavio je nedaleko od Tomislavgrada da će Vlada Republike Hrvatske nastaviti s potporom ovome području te je pozvao gospodarstvenike da zajednički razvijaju perspektivu opstanka tamošnjih Hrvata. 

- Ovaj kraj ima perspektivu i u tome će uvijek imati potporu ove vlade Republike Hrvatske -  rekao je Grlić Radman u izjavi novinarima u mjestu Zidinama na obali Buškoga jezera.


Pri tome je pojasnio kako je i emotivno povezan s ovim područjem budući je u pitanju njegov rodni kraj. Dodao je da to područje ima potencijale koje treba iskoristiti.


- Potencijal leži u prekograničnoj suradnji i međuresornim projektima, na čemu ova vlada intenzivno radi - dodao je. Hrvatski šef diplomacije pozvao je gospodarstvenike da ulažu u ovaj kraj, uključujući i one koji su ga prethodnih desetljeća napustili u potrazi za boljim životom.


- Ovaj kraj ima turističku perspektivu i pozivam gospodarstvenike iz ovog kraja da se uključe u jačanje gospodarstva i poticanje poduzetništva kako bi mladi ljudi ostali ovdje i uključili se u projekte na dobrobit ovog kraja - istaknuo je.

To bi po njemu pridonijelo ostvarenju svjetlije budućnosti.


Ministar Gordan Grlić Radman sudjeluje na obilježavanju svetkovine svetog Ilije Proroka u Duhovnom centru koji se nalazi na obalama Buškog jezera. Osobno je s obitelji financijski podržao izgradnju jedne križne postaje u crkvi sv. Ilije Proroka.Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!