Glas Hrvatske

11:48 / 18.07.2021.

Autor: Tomislav Šikić

Gradi se tvornica za proizvodnju dizala kod Tomislavgrada

Polaganje kamena temeljca u Tomislavgradu

Polaganje kamena temeljca u Tomislavgradu

Foto: HMS / snimka zaslona

Temeljni kamen za izgradnju novog pogona hrvatsko-švedske kompanije Metus, u kojoj će se proizvoditi dizala te pružati usluga servisa i održavanja, postavljen je nedaleko Tomislavgrada u BiH.

Po riječima izvršnog direktora Metusa BiH Tonija Rosančića, u tvrtki koja će se graditi u poslovnoj zoni Vučilov brig kod Tomislavgrada planira se preseliti sjedište i zaposliti ukupno između 80 i 100 radnika.


U pogonima u Tomislavgradu će se proizvoditi dizala, bit će sjedište za servis i njihovo održavanje te centar za obuku za montažu dizala i drugi segmenti koje Metus već ima u Hrvatskoj.


Početak proizvodnje planiran je za 1. prosinca, a iz Tomislavgrada će se pokrivati tržište Bosne i Hercegovine te južni dio hrvatskoga Jadrana.


Predsjednik Uprave Metus grupe Tomislav Medić rekao je i kako će se u pogonima u Tomislavgradu proizvoditi dizala koji će se izvoziti u EU i ostatak svijeta. Izrazio je zadovoljstvo što će Metus pomoći lokalnoj zajednici u Tomislavgradu kako bi se zaustavio odlazak mladih iz te sredine.


Metus je kompanija u vlasništvu švedskog investicijskog fonda Sdiptech A.B. Group. Bavi se proizvodnjom i ugradnjom dizala, pokretnih stuba te njihovim servisom i održavanjem.


Kompanija je osnovana 1994. godine, a djeluje više europskih i zemalja južne Amerike.


/HMS/

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!