Glas Hrvatske

08:08 / 25.08.2023.

Autor: Snježana Jurišić

Folklorna smotra “Kolo na kamenu” održana u Širokom Brijegu

KUD “Tihaljina“

KUD “Tihaljina“

Foto: ustupljena fotografija / KUD “Tihaljina“

U Širokom Brijegu je 11. i 12. kolovoza 2023. održana prva Međunarodna smotra pučke baštine “Kolo na kamenu” u organizaciji HKUD-a “Hercegovac” iz Širokog Brijega. Ovim događajem obilježeno je 20 godina od potpisivanja UNESCO-ve Konvencije o očuvanju nematerijalne kulturne baštine.

Nastupilo je 16 folklornih društava iz RH i BiH, a fotografije s ove predivne manifestacije s Glasom Hrvatske podijelili su članovi kulturno-umjetničkog društva “Tihaljina“, iza kojih su mnogobrojni uspješni nastupi.

Galerija
KUD “Tihaljina“ , Foto: ustupljena fotografija/KUD “Tihaljina“
KUD “Tihaljina“ , Foto: ustupljena fotografija/KUD “Tihaljina“ KUD “Tihaljina“ , Foto: ustupljena fotografija/KUD “Tihaljina“

KUD “Tihaljina“ poznati su i po organizaciji “Tijaljskog sila“, tradicionalne večeri folklora i običaja koju uspješno organiziraju već 12 godina na blagdan sv. Ilije, zaštitnika njihove župe.


Pokrovitelji Smotre su Grad Široki Brijeg i Županija Zapadnohercegovačka.

Galerija
Folklorna smotra “Kolo na kamenu”, Foto: ustupljena fotografija/KUD “Tihaljina“
KUD “Tihaljina“ , Foto: ustupljena fotografija/KUD “Tihaljina“ KUD “Tihaljina“ , Foto: ustupljena fotografija/KUD “Tihaljina“

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram, TikTok i YouTube!