Glas Hrvatske

12:59 / 30.09.2021.

Autor: Klara Špančić

Film mlade Mostarke odlazi na festival u New York

Ilustracija/ Film

Ilustracija/ Film

Foto: - / HRT

Film "Kad jutro svane" Mostarke Karmen Obrdalj dosad je primljen u konkurenciju na više od deset festivala, a uskoro će biti prikazan i na filmskom festivalu u New Yorku.

- Film je do sada primljen na više od deset festivala i definitivno smo najviše uzbuđeni oko New York Shorts International Film Festivala koji je najveći filmski festival na istočnoj obali Sjedinjenih Američkih Država. Radi se o kvalifikacijskom festivalu za ''Canadian Screen Awards'' i iznimna nam je čast biti selektirani na takvom festivalu - kazala je Obrdalj.


Sretna je, navodi, što još jedan studentski film doživljava bogat festivalski život, a to joj je, kao i cijeloj ekipi filma, izrazito bitno za daljnji rad.


Film "Kad jutro svane" koji je prikazan u glavnoj studentskoj konkurenciji za Srce Sarajeva, na Sarajevo Film Festivalu, govori o mladoj ženi koja doživljava krizu identiteta nakon što shvaća da njezin partner ima aferu s poznatom glumicom.


- To je film o usamljenosti, identitetu, ljubavi i onome što znači biti mlada žena u 21. stoljeću - pojasnila je Obrdalj i dodala kako je na njemu radila ista ekipa kao i na filmu "Zašto mama vazda plače?".


- To su, prvo moram istaknuti, moji najbliži suradnici - snimateljica Jana Vuković i montažer Aleksandar Jurić. Oni su sa mnom od početka projekta i zajedno smo prošli sve faze procesa stvaranja filma. Glavnu ulogu tumači mlada glumica Aleksandra Plahin, a ostale Bojan Kolopić, Milica Janevski i Slađana Zrnić - kazala je Obrdalj.


 Mlada redateljica trenutačno radi na postprodukciji dokumentarnog filma "Brzi" o Stanislavu Puljiću, a usporedo s tim piše scenarij za prvi dugometražni film.(izvor: Fena)

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!