Glas Hrvatske

12:41 / 22.09.2021.

Autor: Tomislav Šikić

Festival "Mostarske liske"

Ritina škola, Planet art, Zagreb/

Ritina škola, Planet art, Zagreb/

Foto: animka zaslona / HMS.ba

Narodno pozorište u Mostaru i ove godine organizira 18. izdanje Međunarodnog festivala komedije "Mostarska liska“. U 8 dana trajanja festivala posjetitelji će moći pogledati 7 komedija iz BiH, Hrvatske i Srbije, te koncert kojim će festival biti zatvoren.

Festival će biti otvoren u četvrtak 23. rujna premijernom izvedbom predstave "Heroj nacije" autora Ivana M. Lalića, u režiji Gorana Damjanca, nastala u produkciji Narodnog pozorišta u Mostaru.


U petak 24. rujna na rasporedu je komedija "Predstava Hamleta u selu Mrduša Donja" autora Ive Brešana, u režiji Nikole Pejakovića, nastala u produkciji Narodnog pozorišta Republike Srpske iz Banja Luke.


25. rujna nastupa ansambl Hrvatskog narodnog kazališta Mostar s predstavom "Ja od jutra nisam stao“ autorice Une Vizek, u režiji Dražena Krešića. Nedjelja, 26. rujna rezervirana je za nastup Kamernog teatra 55 iz Sarajeva i predstavu "Pozorište za početnike“ autora Vedrana Fajkovića, u režiji Admira Glamočaka.


U ponedjeljak, 27. rujna u NPM stiže ansambl pozorišta Planet Art Zagreb, a predstavit će se komedijom "Ritina škola” autora Willy Russella, u režiji Marka Torjanca


U utorak, 28. rujna slijedi izvedba predstave "Sakati Bili sa Inišmana" autora Martina Mcdonagha, u režiji Predraga Štrpca, nastala u produkciji Bosanskog narodnog pozorišta Zenica.


Posljednje večeri natjecateljskoga dijela festivala, u srijedu 29. rujna, na Festival stižu gosti iz Srbije, Kruševačko kazalište s predstavom "Čekajući Godoa" autora Samuela Becketta, u režiji Vladimira Popadića.


Zatvaranje festivala bit će upriličeno u četvrtak, 30. rujna svečanom ceremonijom dodjele nagrada i koncertom bosanskohercegovačkog sevdah benda Divanhana u čast nagrađenih.


Sve predstave i koncert bit će održani na Velikoj sceni NPM-a sa početkom u 20 sati.


Stručni žiri ovogodišnjeg izdanja festivala radit će u sastavu: predsjednik žirija Almir Imširević, dramski pisac, te članovi Marko Misirača, režiser i Velimir Njirić, glumac i redatelj.


Osim glavnog, u okviru festivala publiku očekuje više od 15 dodatnih sadržaja u off programu, kao što su radionice, izložbe, koncerti i brojni drugi sadržaji.


Ulaznice za festival su u prodaji na blagajni NPM-a svakim radnim danom od 9 do 14 sati. Cijena ulaznice iznosi 10 KM, a dostupni su i paketi po cijeni od 50 KM koji uključuju ulaz na sve predstave festivala te koncert. Vlasnicima godišnjih karata omogućen je besplatan ulaz na sve predstave festivala i koncert uz obaveznu prethodnu najavu dolaska.


(HMS)

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!