Glas Hrvatske

16:35 / 18.01.2023.

Autor: Tomislav Šikić

Enciklopedijski rječnik odnosa s javnošću

Enciklopedijski rječnik odnosa s javnošću

Enciklopedijski rječnik odnosa s javnošću

Foto: snimka zaslona / YouTube

Iz tiska je izašao Enciklopedijski rječnik odnosa s javnošću, novo znanstveno djelo rektora Sveučilišta u Mostaru prof. dr. Zorana Tomića.


Riječ je o prvome takvom rječniku odnosa s javnošću u svijetu, priopćili su sa Sveučilišta u Mostaru.


Na 472 stranice donosi više od 3.000 pojmova. Dominantna područja obrade su informacijsko komunikacijske znanosti s posebnim naglaskom na komunikologiju, novinarstvo i masovne medije, zatim ekonomske znanosti, posebno područja menadžmenta i marketinga, sociološke i politološke znanosti te psihologija, kao i opći pojmovi.


Enciklopedijski rječnik odnosa s javnošću namijenjen je prije svega profesionalcima i praktičarima u struci odnosa s javnošću, zatim studentima informacijskih i komunikacijskih studija s posebnim naglaskom na studije odnosa s javnošću, menadžerima i svim dionicima komunikacijskog menadžmenta.


Rječnik potpisuju 24 recenzenta, među kojima su najugledniji znanstvenici s područja Bosne i Hercegovine, Hrvatske i Srbije.


Nakladnici Enciklopedijskog rječnika odnosa s javnošću su Sveučilište u Mostaru i izdavačka kuća Synopsis iz Zagreba i Sarajeva.


Rektor Sveučilišta u Mostaru, prof. dr. sc. Zoran Tomić redoviti je član Europske akademije znanosti i umjetnosti te profesor na sveučilištima u Zagrebu, Dubrovniku i Splitu.


Autor je više od 20 znanstvenih knjiga, sveučilišnih udžbenika i poglavlja u knjigama. Objavio je više od 90 stručnih znanstvenih radova.


Kada je posrijedi tema odnosa s javnošću, Tomić je autor triju znanstvenih knjiga: Odnosi s javnošću - Teorija i praksa, Politički odnosi s javnošću, Odnosi s javnošću - Teorije i modeli.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!