Glas Hrvatske

12:00 / 05.04.2022.

Autor: Slavica Štefić

"Ćudljive vode" u Međugorju

Matias Zečević

Matias Zečević

Foto: privatni album / -

Večeras u 19 sati u prostorijama Fakulteta društvenih znanosti dr. Milenka Brkića - Sveučilište Hercegovina, održat će se predstavljanje knjige "Ćudljive vode", mladog posavskog autora Matiasa Zečevića. Roman je inspiriran poplavama koje su 2014. godine pogodile Bosansku Posavinu, ali i šire područje. Govori o iseljavanju mladih ljudi, poljoprivrednoj proizvodnji i drugim temama vezanim za stanovništvo u Posavini. 

Matias Zečević, student mostarskog Sveučilišta u svom romanu osim o poplavi govori i o važnosti obitelji i pravog prijateljstva.

U romanu spominje i temu iseljavanja, o kojoj se danas kako kaže, premalo govori i presporo traže rješenja.


- Ogroman broj ljudi, a posebno mladih ljudi, napušta Bosnu i Hercegovinu. Oni koji bi trebali naći rješenja kako zadržati mladost konstantno najavljuju nekakve ratove. Poznata je to već predizborna taktika, no ovoga puta je uistinu prerano krenula. Nitko nije plaćen da plaši narod ratom, nego da svojim radom i zalaganjem stvori bolju sredinu za život. Bez mladosti, nema života.


Roman će uz autora predstavljati Marija Pavlović, predsjednica Studentskog zbora Filozofskog fakulteta Sveučilišta u Mostaru i novinarka Tereza Šušnjara, a glazbena pratnja će biti Drina Dodig


Autor Matias Zečević do sada je svoj roman predstavljao u Odžaku, Širokom Brijegu, Mostaru, Bugojnu, Rami, Neumu i Livnu. Izdavač romana je HKD Napredak podružnica Odžak.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!