Glas Hrvatske

12:23 / 09.04.2022.

Autor: Glas Hrvatske

Čović: Hvala vam za mudrost koju ste imali prije 30 godina, riješit ćemo pitanje hrvatskog naroda u BiH

Dragan Čović na svečanoj akademiji

Dragan Čović na svečanoj akademiji

Foto: snimka zaslona / HMS

"Da nije bilo hrvatskog naroda u cjelini, niti bi nas bilo u BiH, niti bi očuvali svoj dom i svoj narod. Ovo je vrijeme za čestitati i zbog toga sam ponosan. Ovo je preznačajan datum za sve nas. Želim uputiti zahvalu za svu mudrost koju ste imali prije 30 godina, za hrabrost i odlučnost, drskost", rekao je Dragan Čović, predsjednik HDZ-a BiH i Hrvatskog narodnog sabora BiH obraćajući se okupljenima na svečanoj akademiji povodom obilježavanja 30. obljetnice utemeljenja Hrvatskog vijeća obrane.

Uputio je i zahvalu za sve ono plemenito što je hrabrilo HVO u tom vremenu, zahvalu za izboreni mir.


- Danas možemo reći da smo svoj na svome u Mostaru, u našoj Bosni i Hercegovini, u hrvatskoj Bosni i Hercegovini - izjavio je Dragan Čović.


Istaknuo je, kako je vrijeme ispred nas vrijeme različitih iskušenja, napomenuvši kako se ova 30. obljetnica obilježena u svakom dijelu Posavine, Središnje Bosne i diljem Hercegovine.


Zahvalio je hrvatskom predsjedniku Zoranu Milanoviću, jer je Hrvatska imala odlučnost, mudrost i drskost izdvojiti sve što je vrijedno unutar HVO-a i hrvatskog naroda u BiH, a što se veže uz Domovinski rat, te na osnovu toga dodijeliti odličja.


Dodao je kako u godini izbora želi poslati jasnu poruku da će hrvatski narod birati svoje legitimne predstavnike na svim razinama vlasti u BiH.


- Moramo biti u zajedništvu jer smo najmalobrojniji narod u BiH. Svi koji pokušavaju razdijeliti hrvatsko biće u BiH, za to neće dobiti priliku. Riješit ćemo pitanja hrvatskog naroda u BiH. Kroz jedinstvo i Hrvatski narodni sabor štitit ćemo svoje interese - zaključio je Čović.


(HMS)

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!