Zagrebački proizvod dostupan u cijelom svijetu (Foto: krecionica.org) Zagrebački proizvod dostupan u cijelom svijetu (Foto: krecionica.org)

Crocards kartice nastale su unutar "Krečionice - Kreativne učionice", prostora u kojem stranci na kreativan i zabavan način uče hrvatski jezik. Osnivačica Krečionice Kristina Pavlić ističe da su njezine Crocards kartice namijenjene onima koji žele učiti hrvatski jezik, ne samo u Hrvatskoj nego i izvan nje.

- Ideja je nastala iz potrebe za edukativnim materijalom u nastavi hrvatskog. Radimo sa strancima i primijetili smo da na tržištu nedostaje  takvog materijala. Nedostajao je proizvod koji je svrsishodan, kreativan i atraktivan – pojašnjava Pavlić.

Krečionicu vodi ideja da je "neznanje bez veze, a zabava dobrodošla" (Foto:krecionica.org)

Zanimljiv dizajn kartica nastao je uspješnom suradnjom s mladom dizajnericom Magdalenom Krpinom Zdilar, koja od početka prati projekt Krečionice.

- Cijela kutija sastoji se od 100 kartica podijeljenih u 9 tematskih cjelina. Obuhvaćen je vokabular početnoga hrvatskog jezika, koji je moguće pronaći i u udžbenicima za učenje početnog hrvatskog. Počinjemo s brojevima, bojama, zanimanjima, mjestima, voćem, povrćem, odjećom, vremenom i završavamo s prijevozom – navodi Pavlić.

Kartice su nastale kroz nastavu hrvatskog jezika za strance (Foto: krecionica.org)

Crocardsi već neko vrijeme žive u kreativnoj učionici, a tek prije nekoliko dana, šarene kartice postale su dostupne javnosti.

- Dojmovi su jako dobri. U tek nekoliko dana koliko su na tržištu, Crocardse je neočekivano prepoznao cijeli svijet. To nam je najveći uspjeh . Hrvatsko iseljeništvo u Australiji pokazalo je najveći interes. Nakon njih veliko zanimanje stiglo je iz SAD-a. A javljaju se i potencijalni kupci iz cijele Europe – zaključuje Pavlić.