Foto: meeting-g2.com Foto: meeting-g2.com

Nova konferencija nova je prilika za gospodarsku suradnju, umrežavanje, razmjenu iskustava i moguća ulaganja uspješnih hrvatskih gospodarstvenika koji žive izvan domovine. Ulaganja hrvatskih iseljenika broje se u milijardama kuna, a za ona veća i snažnija potrebna je optimističnija klima i upornost u borbi s birokratskim aparatom, poruke su s proteklih konferencija 2015. i 2016. godine.   

Ove će se godine, pod motom "Meeting Next Generation", u prostorima Kongresnog centra "Foruma Zagreb" okupiti Hrvati sa četiri kontinenta i tražiti nove prilike za poslovnu suradnju.  

Krv, suze i znoj za spas industrije

Prva panel diskusija bit će posvećena vječnom pitanju kako privući investitore iz hrvatskog iseljeništva i zastupati njihove interese, o čemu će raspravljati Ivan Ivin, Anto Sluganović, Nicolas Baron Adamovich, Don Markušić i Ruža Studer. Kako promovirati hrvatske proizvode iz cijelog svijeta u cijelom svijetu bit će tema drugog panela na kojoj će sudjelovati Tomo Cvjetković, Zlatan Fröhlich, Andrija Čolak i Žarko Tomašić.

O demografiji, kao pitanju svih pitanja, govorit će Stjepan Šterc s Prirodoslovno-matematičkog fakulteta, a glavni govornik Susreta bit će Zed Šešelja, australski senator hrvatskoga porijekla. Bernarda Cecelja, Zoran Uranjek i Aco Momčilović analizirat će trenutno stanje domaće industrije na okruglom stolu "Krv, suze i znoj - u industriji je spas".

Može li Hrvatska iskoristiti svoje zlato - nezagađenu zemlju, ekološku proizvodnju i zdrave proizvode – na okruglom stolu "Zeleno kao novo zlato" pokušat će odgovoriti Gordana Gelenčer, Matija Žulj i Jadranka Boban Pejić.

Prvi put na konferenciji, potencijalnim investitorima iz hrvatskog iseljeništva predstavit će se deset inovativnih tehnoloških start-up projekata iz Hrvatske.

Svoje projekte mogu prijaviti do nedjelje, 8. listopada. 

Mogu li Hrvati zajedno u biznis?

Poslovni forum na kojemu će se okupiti Hrvati iz Švicarske, Danske, Finske, Njemačke, Austrije, Bosne i Hercegovine, Argentine, Venezuele, Ekvadora, Paragvaja, Perua, Kanade, SAD-a i Australije održat će se pod visokim pokroviteljstvom Kolinde Grabar-Kitarović te Ministarstva vanjskih i europskih poslova i Središnjeg državnog ureda za Hrvate izvan RH.

Vizija je organizatora, bračnog para Josipa i Mare Vitols Hrgetić, inače povratnika iz Venezuele, ponuditi gospodarsku platformu koja će, među ostalim, ponuditi uspješne primjere poslovanja, putem internetske i osobne praktične razmjene znanja te društvenog umrežavanja. U užem timu organizacije i ove su godine Aco Momčilović, Don Markušić, Antun Krešimir Buterin, Anamaria Kreković i Lidija Šimrak.