Glas Hrvatske

07:47 / 12.01.2023.

Autor: Tomislav Šikić

Zimska škola rezidbe vinove loze i voćaka

Rezidba - ilustracija

Rezidba - ilustracija

Foto: Pixabay / Pixabay

Federalni agromediteranski zavod iz Mostara i u novoj godini nastavlja sa svojim aktivnostima, pa će tako dvanaesti put zaredom biti organizirana besplatna Zimska škola rezidbe vinove loze i voćaka.

Škola je namijenjena svima koji žele znati kako na kvalitetan način obaviti rezidbu vinove loze ili voćnih vrsta kao što su: masline, šipci, smokve, jabuke i trešnje. Polaznici škole mogu biti svi koji žele obaviti kvalitetnu rezidbu u svom vrtu, vinogradu ili voćnjaku, ali i oni koji se istim poslovima žele baviti na većim površinama, odnosno oni koji rezidbu vrše na plantažama.


Škola je kao i dosadašnjih godina besplatna, odvijat će se u dva dijela, teorijskom i praktičnom, a polaznici će biti upoznati s općim principima rezidbe, rezidbom vinograda vinskih i stolnih sorti, kao i principima rezidbe voćaka.


Praktični dio nastave će se odraditi na lokalitetu Buna na kojem se nalazi eksperimentalni poligon, koji čine vinograd, voćnjak i maslinik.


Zainteresirani polaznici mogu se prijaviti do 31. siječnja 2023. godine u Federalni agromediteranski zavod, Ulica biskupa Čule 10, ili telefonski na 036/335-053; 036/335-060 ili 036/335-064.


Nakon završenog školovanja polaznicima će biti uručena priznanja o sudjelovanju.


O datumu održavanja teorijskog i praktičnog dijela škole rezidbe polaznici će biti upoznati nakon završetaka prijavnog roka.


/HMS/


Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!