Glas Hrvatske

16:20 / 01.08.2019.

Autor: Klara Špančić

Video spotovi promoviraju studiranje u RH

Isječak iz video spota. (Foto: screenshot YouTube)

Isječak iz video spota. (Foto: screenshot YouTube)

Foto: - / Youtube

Republika Hrvatska u svijetu je prepoznata kao jedno od najljepših turističkih odredišta i zemlja vrhunskoga sporta. Malo je poznato da Lijepa naša ima 10 sveučilišta, 17 veleučilišta, 20 visokih škola i oko 165 tisuća studenata.

S gotovo 200 tisuća studenata Hrvatska svake godine postaje sve popularnije odredište i jedan od prvih izbora za studiranje inozemnih studenata.

Kako bi uspješnije promovirala i predstavila visoko školstvo u Hrvatskoj, Agencija za znanost i obrazovanje tijekom 2018. godine pokrenula je kampanju FAKSiranje koja sadrži promotivne videospotove s ciljem povećanja vidljivosti i informiranja budućih studenata i njihovih roditelja, ali i šire javnosti, o prijelazu iz srednjoškolskog u sustav visokog obrazovanja, vrstama visokih učilišta i studijskih programa te važnosti akreditacije i izbora kvalitetnih studijskih programa.

Što još nudi Hrvatska kao visokoškolska destinacija, možete pogledati u videospotu Why study in Croatia poveznici.

Spot je izradila Agencija za znanost i visoko obrazovanje (AZVO) kako bi potencijalnim studentima iz inozemstva predstavila hrvatski sustav visokog obrazovanja i potaknula ih da dođu studirati u Hrvatsku.

Agencija za znanost i obrazovanje školovanje studentima koji dolaze iz inozemstva omogućuje na diplomskom studiju Automobilskog računarstva i komunikacije na engleskom jeziku Fakulteta elektrotehnike, računarstva te informacijskih tehnologija Sveučilišta u Osijeku.

Za studente koji u Hrvatsku dolaze iz stranih zemalja omogućeno je studiranje i na Sveučilištu u Rijeci, na Veterinarskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu te na Fakultetu kemijskog inženjerstva i tehnologije Sveučilišta u Zagrebu.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!