Glas Hrvatske

10:56 / 14.08.2021.

Autor: Branimir Njikoš

Velika šarena srca za prikupljanje donacija

Donacijska kutija u zračnoj luci

Donacijska kutija u zračnoj luci

Foto: snimka zaslona / Caritas Dubrovačke biskupije

Caritas Dubrovačke biskupije u suradnji sa Zračnom lukom Dubrovnik postavio je početkom kolovoza prve velike donacijske kutije u prostore zračne luke u Čilipima. 

Visoke i uske kutije u crvenoj i bijeloj boji s natpisima na hrvatskom i engleskom jeziku: "Pomozi nam u našem radu" i "Budi dio naše misije" prikazuju slikovno i neke projekte biskupijskog Caritasa koje potencijalni darivatelji pomažu, a to su pomoć osobama s invaliditetom, pomoć predškolskoj i školskoj djeci u sklopu dječjeg Caritasa, pomoći u hrani i higijenskim potrepštinama te pomoć u stanovanju, javlja IKA.


Veliko šareno srce s otiscima dlanova na vrhu kutije i riječima "Support us", skreću pažnju putnika u zračnom prometu na potrebe ranjivih osoba u društva.


Iz dubrovačkog Caritasa izražavaju nadu da će ove donacijska kutije uspješno širiti glas o djelovanju našeg Caritasa gostima našeg Grada te da će novčani prilozi iz njih omogućiti da zajedno činimo još mnogo dobrih djela.


Kutija za donacije postavljena je i u prostor Lučke uprave Dubrovnik, a iz Caritasa upućuju poziv svim subjektima koji žele podržati njihov rad da im se jave s prijedlogom njihovih objekata u kojima donacijske kutije mogu biti postavljene.


(dijaspora.hr)

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!