Glas Hrvatske

10:43 / 03.06.2021.

Autor: Klara Špančić

Upisi mladih hrvatskih iseljenika na Fakultet Hrvatskih studija

Hrvatski studiji

Hrvatski studiji

Foto: HRT / HRT

Prijave za upis studenata hrvatskoga podrijetla iz iseljeništva za preddiplomske studije podnose se elektronički, preko mrežne stranice Fakulteta hrvatskih studija. Pristupnici koji ispunjavaju navedene uvjete upisa pristupaju motivacijskom razgovoru i procjeni znanja hrvatskoga jezika


Fakultet hrvatskih studija Sveučilišta u Zagrebu u akademskoj godini 2021./2022. na svoje studijske programe upisivat će određeni broj studenata u kvoti Hrvata izvan Republike Hrvatske. Fakultet hrvatskih studija je prije dvije godine pokrenuo i studij Demografije i hrvatskoga iseljeništva, a hrvatsko je iseljeništvo predmet poučavanja i proučavanja u okviru većine drugih ponuđenih studijskih smjerova.


Podatci o studijima dostupni su na poveznici.


Prijave se podnose elektronički, preko mrežne stranice Fakulteta hrvatskih studija: croaticum.hrstud.hr/upis a tamo je je dostupan obrazac prijave.


Za pomoć pri ispunjavanju prijave i prikupljanju dokumentacije, slobodno se javite na hrvatiizvanrh@hrstud.hr


studenti hrvatski studiji

studenti hrvatski studiji

Foto: HRT / HRT

Prijave na studij:


Podnošenje zamolbi za upis u prvu godinu preddiplomskoga studija: u prvom roku do nedjelje 11. srpnja 2021. u 23.59 prema srednjoeuropskom ljetnom računanju vremena. U drugom roku do nedjelje 12. rujna 2021. u 23.59 prema srednjoeuropskom ljetnom računanju vremena. Pristupnici koji ispunjavaju navedene uvjete upisa pristupaju motivacijskomu razgovoru i procjeni znanja hrvatskoga jezika. Razgovor će se održati putem videopoziva ili uživo na Fakultetu hrvatskih studija, Borongajska cesta 83d, Zagreb, između 14. i 16. srpnja 2021. u prvom roku, odnosno između 15. i 17. rujna 2021. u drugom roku.


Sve potrebne informacije nalaze se na linku: hrvatski jezik/ njemački jezik


Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram, TikTok i YouTube!