Glas Hrvatske

09:30 / 20.05.2019.

Autor: Branimir Njikoš

U Pečuhu predstavljena knjiga požeške učiteljice

(Foto: screenshot/facebook)

(Foto: screenshot/facebook)

Foto: - / -

U organizaciji Znanstvenog zavoda Hrvata u Mađarskoj i Hrvatskog kluba Augusta Šenoe u Pečuhu je krajem ožujka predstavljena knjiga "Živi svoj vlastiti život" požeške učiteljice Đurđice Gatjal.

U knjizi "Živi svoj vlastiti život" autorica Đurđica Gatjal iznosi uvjerenje kako će čovjek biti istinski sretna i ostvarena osoba koja će doprinijeti društvu bude li živio svoj vlastiti, a ne neki tuđi život. Naglasila je da su njeni glavni vodiči vjera u sebe te vjera u Gospodina koji je svakome od nas pripremio naš vlastiti put koji moramo slijediti i kroz radost postojanja svijetu ponuditi svoje istinsko biće.

Želju za pisanjem Đurđica Gatjal nosi još od najranijeg djetinjstva i odrastanja uz prabaku koja je jako voljela priče i koja ju je kao petogodišnju djevojčicu naučila čitati, pisati i pričati priče. Uz nju je i sama počela smišljati vlastite priče. U svoju prvu knjigu "Živi svoj vlastiti život"“ autorica je, kako sama kaže, stavila priče koje joj je donio život, a nada se i novim knjigama.

Đurđica Gatjal na predstavljanju knjige (Foto: screenshot/facebook)

Đurđica Gatjal na predstavljanju knjige (Foto: screenshot/facebook)

Foto: - / -

Svečanu promociju otvorio je moderator programa prof. dr. sc. Ernest Barić, nakon njega knjigu je predstavio ravnatelj ZZHM-a, voditelj Katedre za hrvatski jezik i književnost na Sveučilištu u Pečuhu, dr. sc. Stjepan Blažetin. O knjizi su govorili gosti iz Hrvatske: urednik knjige, pater dr. sc. Mijo Nikić, profesor psihologije i teologije Fakulteta filozofije i religijskih znanosti Zagreb, zatim predstavnica Zaklade dr. med. Martina Jurčić i recenzentica knjige dr. sc. Vesna Vlašić, ravnateljica Gimnazije Požega.

Knjigu je objavila Zaklada Biskup Josip Lang iz Zagreba.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!