Glas Hrvatske

12:35 / 21.07.2022.

Autor: Slavica Šteffić

Otvoren Open city Mostar

Plakat

Plakat

Foto: ustupljena fotografija / -

Festival Open City Mostar, koji će u 16 dana na sedam lokacija predstaviti ukupno 40 izvođača, svečano je otvoren u srijedu navečer u Gradu na Neretvi, a svečanosti otvaranja nazočili su veleposlanik Johann Sattler, šef Delegacije Europske unije i specijalni predstavnik EU u BiH i mostarski gradonačelnik Mario Kordić.Open City Mostar trajat će 16 dana i predstavit će više od 40 izvođača.


Otvaranje festivala najavljeno je u srijedu, 20. srpnja 2022. godine nastupom Akademskog odjela Mostar Rock School i popularnog regionalnog benda S.A.R.S. na pozornici ispred muzeja Hamam u Starom Gradu.


Veleposlanik Sattler izrazio je zadovoljstvo što i ove godine Europska unija sudjeluje u organizaciji festivala kojeg je, kako je naveo, prošle godine posjetilo oko 15 tisuća ljudi.


- Ove godine očekujemo još više posjetitelja. Ovo je 'europska godina mladih' tako mi je drago da i BiH daje svoj doprinos u tom obilježavanju. Dakle, bit će ovo dani u kojima će mladi iz BiH, a nadam se i iz regije moći pokazati sve svoje talente – rekao je Sattler.


Pritom je naglasio kako samim time što se program događa na više lokacija "možemo vidjeti kako nam grad 'diše' u jeku turističke sezone".


Nakon svečanog otvaranja, na Hamam pozornici nastupili su Mostar Rock škola - Akademski Odjel i SARS.


Inače, Open City Mostar je festival Europske unije koji se po drugi put održava u Mostaru u suradnji s Gradom Mostarom.


Festival otvara javne prostore za kulturu, umjetnost, kulturnu participaciju i promociju europskih integracija i vrijednosti Europske unije te uključuje raznolike izvođače i programsku ponudu koja obuhvaća koncerte, nastupe lokalnih izvođača, suradnju s postojećim kulturnim institucijama i festivalima u Mostaru, radionice za djecu te konferencije, nudeći sadržaj za publiku svih godina i zanimanja.


Program je besplatan za sve posjetitelje. Open City Mostar, festival Europske unije i Grada Mostara počinje u srijedu navečer nastupom Mostar Rock Schoola i S.A.R.S.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!