Glas Hrvatske

14:36 / 22.12.2018.

Autor: Violeta Kalić

Tradicionalni božićni koncert u Skoplju

(Foto: Violeta Kalić)

(Foto: Violeta Kalić)

Foto: - / -

Sopranistica Lidija Horvat Dunjko i pijanist Mario Kuhar 21.prosinca održali su božićni koncert u skopskoj katedrali Presvetoga srca Isusova.

Koncert je organizirala Zajednica Hrvata u Republici Makedoniji pod pokroviteljstvom Središnjega državnog ureda za Hrvate izvan Republike Hrvatske i Veleposlansva Republike Hrvatske u Republici Makedoniji.

Lidija Horvat Dunjko  rođena je u  Varaždinu, 1967. godine. Poznata  je po brojnim nastupima u Hrvatskoj ali i diljem svijeta gdje nastupa u više od 30 opernih uloga. Nastupa u Parizu, Beču, Torontu, Bruxellesu, Dublinu, Salzburgu, Torinu, Veneciji, Ženevi, Lisabonu, Moskvi, Johannesburgu, Pretoriji,  Berlinu i Buenos Airesu. 

Diplomirala je u klasi profesorice Zdenke Žabčić Hesky. Docentica je na Muzičkoj akademiji Sveučilišta u Zagrebu. Dobitnica je Ordena reda Danice hrvatske s likom Marka Marulića. Surađuje s velikanima opere, s eminentnim redateljima i orkestrima. Osnovala je školu opere Mirula 2003. godine u Pučišćima na Braču.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!