Glas Hrvatske

08:16 / 09.12.2020.

Autor: Ivana Perkovac

Svi osjećaji svijeta u jednoj pjesmi

Foto: snimka zaslona/youtube

Foto: snimka zaslona/youtube

Foto: - / Youtube

Hrvatski glazbenik Ljubinko Šipura iz bavarskoga grada Traunreuta predstavio je spot za pjesmu "Sva ova laž" za koju je stihove napisala književnica i urednica portala "Fenix Magazin" Marijana Dokoza.

Ljubinko Šipura do sada je objavio pet albuma, četiri singla i više od pedeset pjesama, no ova mu je bila posebno izazovna. "Riječ o poeziji koju nije lako pjevati, ali i zbog tematike pjesme" rekao je Šipura. Priznaje da su ga dodirnuli stihovi, jer bude široki raspon osjećaja. Mnogi će se moći poistovjetiti s pjesmom.

Ljubinko Šipura Bucko (Foto: facebook)

Ljubinko Šipura Bucko (Foto: facebook)

Foto: - / -

- Pjesme koje sam do sada pjevao su većinom domoljubne tematike, a vezano su uz iseljavanje i povratak Hrvata u Hrvatsku i Bosnu i Hercegovinu. Kada sam prvi put pročitao stihove pjesme, zamislio sam se, svidjeli su mi se i odveli me u jedan posve drukčiji svijet. Pjesma je posebna, drukčija od drugih i sad vidim da sam dobro učinio što sam ju uglazbio, jer mi sa svih strana stižu pohvale - govori Ljubinko, koji je pjesmu otkrio na Instagram profilu Marijane Dokoze.

Marijana Dokoza već je ranije surađivala s glazbenikom Senadom Ajanovićem iz Frankfurta koji je snimio pjesmu "Za tebe dragi" a za koju je upravo ona napisala stihove. Autorica govori kako joj je iznimno drago kad glazbenici snime pjesmu prema njezinim stihovima, jer time pjesma zaživi u jednom sasvim novom izdanju.

- Poeziju nije lako pjevati, ali sad vidim kako nije nemoguće. Naučila sam kako je jako bitno da pjevač koji će ih pjevati u nekom trenutku osjeti stihove i uđe u svijet o kojem govorim u pjesmi. Senad Ajanović i Ljubinko Šipura su to izvrsno odradili. Sretna sam i iznimna mi je čast što su se odlučili uglazbiti moje stihove jer u svakom tom stihu je dio mene - rekla je Marijana Dokoza.

Glazbu i aranžaman za pjesmu "Sva ova laž" radio je Nemanja Ćamilović, a spot za pjesmu je snimio Elvedin Sarić na području Modračkog jezera, Zaštićenog Pejzaža "Konjuh" i hotelu President u mjestu Ljubače u BiH.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!