Glas Hrvatske

13:25 / 18.08.2022.

Autor: Branimir Njikoš

Sutra započinje tradicionalna 47. Trka na prstenac u Barbanu

Trka na prstenac

Trka na prstenac

Foto: snimka zaslona / trkanaprstenac.hr

Na jučerašnjoj konferenciji za medije održanoj u Barbanu u Centru za posjetitelje govorili su o zadnjim pripremama koje su zapravo već pri kraju, a sve ususret 47. Trci na prstenac. 

O svemu što posjetitelje očekuje tijekom tri dana u Barbanu te o priprema konjanika i kopljonoša te u kakvoj su kondiciji konji koji se ove godine natječu govorili su Aldo Osip, predsjednik Društva Trka na prstenac, Milio Grabrović, vođa konjanika i Mario Kožljan, predsjednik Časnog suda.

Konferencija za medije

Konferencija za medije

Foto: Mirjana Žugec Pavičić / HRT

Predsjednik Društva na prstenac Aldo Osip istaknuo je da su pripreme već skoro gotove te da ove godine očekuju puno posjetitelja koji vole Trku i zabavu u Barbanu. 


- Spremni smo na sve izazove koje nosi organizacija ovako velike manifestacije, pripremili smo parkirna mjesta, redarske službe kako bi sve funkcioniralo, neće nedostajati obilje gastronomske ponude, glazbe i zabave, a imamo i posebnu ponudu za najmlađe – pravi mali lunapark koji će nadamo se izmamiti osmjehe na lica djece. Unatoč cijeloj organizaciji i spremnosti, očekujemo veliku gužvu te pozivam sve posjetitelje da dođu na vrijeme, krenu na Gradišće zauzeti mjesta i tako olakšamo kretanje za vrijeme manifestacije u Barbanu - naglasio je Osip.


47. Trka na prstenac održat će se pod pokroviteljstvom predsjednika Republike Hrvatske Zorana Milanovića, te se očekuje njegov dolazak kada će slavodobitniku predati Štit Predsjednika Republike. Pobjednik nedjeljne trke dobit će i nagradu u iznosu od 30.000 kuna.

Program Trke na prstenac 2022.

Program Trke na prstenac 2022.

Foto: snimka zaslona / trkanaprstenac.hr

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!