Glas Hrvatske

12:33 / 27.05.2023.

Autor: Glas Hrvatske

Susret klapa Hrvata izvan Hrvatske u Zagrebu

Susret klapa

Susret klapa

Foto: HMI / ustupljena fotografija

Slijedom izvanrednog uspjeha koji je postigao prvi susret klapa Hrvata izvan Republike Hrvatske u domovini i širom svijeta gdje žive Hrvati, pa potom isto tako i drugi susret, Hrvatska matica iseljenika odlučila je ponovno okupiti hrvatske klape iz cijeloga svijeta. Stoga, jedan od važnijih programa Hrvatske matice iseljenika upravo je Susret klapa Hrvata izvan RH koji će se održati 11. lipnja u 19 sati u Hrvatskom narodnom kazalištu u Zagrebu, pod visokim pokroviteljstvom Vlade Republike Hrvatske a u organizaciji Hrvatske matice iseljenika.

Poseban program za tu prigodu postavio je umjetnički direktor Joško Ćaleta, doajen klapskog pjevanja, a u Hrvatskom narodnom kazalištu nastupit će klape: CROATIA iz Münchena, BISERI iz Mađarske, ZVIZDAN iz Posušja, KĆERI HRVATSKE iz Stuttgarta, DALMARI iz Slovenije, VALOVI iz Argentine te klape iz Hrvatske STINE I DIŠPET.


Susret klapa na specifičan način kroz klapsko pjevanje čuva i njeguje hrvatski identitet i jezik te potiče jačanje veza s matičnom državom. Klape Hrvata izvan RH prvi put će nastupiti u nacionalnoj kući kulture, Hrvatskom narodnom kazalištu što ovaj susret čini posebnijim i srcu dragim. Koncert će voditi poznata voditeljica i prijateljica klapa izvan Hrvatske Edita Lučić Jelić.

 

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram, TikTok i YouTube!