Glas Hrvatske

10:52 / 16.08.2019.

Autor: Tomislav Šikić

Stipendije za internetsko učenje hrvatskoga jezika

(Foto: Pixabay)

(Foto: Pixabay)

Foto: - / Pixabay

Središnji državni ured za Hrvate izvan Republike Hrvatske objavio je Javni poziv za dodjelu stipendija za internetsko učenje hrvatskoga jezika u akademskoj godini 2019./2020. koji organizira Sveučilište u Zagrebu, Hrvatska matica iseljenika i Sveučilišni računski centar SRCE.

Poziv je objavljen s ciljem upoznavanja i njegovanja hrvatske kulture i nacionalnog identiteta te promicanja suradnje i povezanosti s iseljenim Hrvatima i njihovim potomcima.

Na Javni poziv mogu se prijaviti pripadnici hrvatskoga naroda ili njihovi potomci, supružnici kao i prijatelji hrvatskoga naroda i Republike Hrvatske koji njeguju hrvatski identitet i promiču hrvatsko kulturno zajedništvo, imaju navršenih 18 godina života, najmanje stečeno srednjoškolsko obrazovanje i prebivalište izvan Republike Hrvatske ili prijavljeno prebivalište/boravište u Republici Hrvatskoj, ali ne duže od tri godine zaključno s danom objave ovog Javnog poziva.

Prijave na Javni poziv se podnose isključivo elektroničkom poštom putem prijavnoga obrasca na adresu: tecaj-hrvatskog-jezika@hrvatiizvanrh.hr, a rok za dostavu prijava sa svom potrebnom dokumentacijom je 15 dana, odnosno zaključno do 29. kolovoza 2019. godine. 

Sve ostale pojedinosti navedene su u priloženom Javnom pozivu, a u slučaju potrebe za dodatnim informacijama kandidati mogu poslati pisani upit najkasnije do isteka roka za podnošenje prijava na adresu elektroničke pošte: tecaj-hrvatskog-jezika@hrvatiizvanrh.hr, ili nazvati na broj: +385 (0)1/6444-683, svaki radni dan od 10.00 - 15.00 sati.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!