Glas Hrvatske

14:00 / 21.05.2022.

Autor: Slavica Štefić

Whiteheads: S ljubavlju u svijet

Whiteheads

Whiteheads

Foto: snimka zaslona/facebook / .

Riječki glazbenici okupljeni u grupu Whiteheads šalju univerzalnu antiratnu poruku o širenju ljubavi pjesmom Pandemic of love. 

Na engleskom radiju Amazing Radio ovoga tjedna premijerno je puštena njihova pjesma Pandemic of Love koja se pojavila i na top listi Hit Tracks Top 100 u Nizozemskoj. Riječki rokeri zauzimaju 89. mjesto, a zanimljivo je da je na istoj listi talijanski sastav Maneskin. Neka od imena koja su ispred Riječana su na primjer Red Hot Chili Peppers, Santana...


Glazbu za pjesmu Pandemic of Love napisao je Ivan Krševan Komnenović, a stihove Ivo Šćepanović, dok je za glazbenu produkciju zaslužan Ivan Popeskić.


Video spot za skladbu Pandemic of Love režirala je pjevačica Whiteheadsa Matea Matić koja je prošlog mjeseca u Engleskoj odradila i suradnju na pjesmi Midnight Maiden s projektom XyloDrone, skladbi koja se mogla čuti u reklami za poznati Glastonbury festival.


Grupa Whiteheads nosi ime po britanskom izumitelju torpeda Robertu Whiteheadu koji je djelovao u Rijeci, pa to sada bandu otvara i dio radijskih postaja na otoku.


O riječkim rokerima ovaj tjedan pišu i novine u pakistanskom Islamabadu, navodeći poruke koje šalje pjesma Pandemic of Love.


Whiteheads su do etera u mnogim zemljama, pa tako i u Pakistanu doprli i 2020., tada sa skladbom Ordinary People u kojoj je sudjelovao i talijansko-senegalski dvojac Ermanno Fabbri i Awa Fall, navodi Islamabad Telegraph. 


I vrhunac ovoga se tjedna je da se pjesma Pandemic of love pojavila i na top listi Hit Tracks Top 100 u Nizozemskoj. Riječki rokeri zauzimaju 89. mjesto, a zanimljivo je da je na istoj listi talijanski sastav Maneskin. Neka od imena koja su ispred Riječana su imena poput Red Hot Chili Peppers, Santane... 

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!