Glas Hrvatske

10:56 / 11.06.2022.

Autor: Iva Matić

"Protulićni koncert" u palači Ehrbar

Plakat koncerta

Plakat koncerta

Foto: snimka zaslona / hrvatskicentar.at

Hrvatski zbor iz Beča Otvorena srca koji već godinama redovito pratimo u emisijama na Glasu Hrvatske, priprema se za novi koncert koji će, uz gradski zbor iz Fischamenda te sopranisticu Saru Dragičević održati u koncertnoj dvorani bečke palače Ehrbar u ponedjeljak, 13. lipnja. 

Zbor gradišćanskih i doseljenih Hrvata koji pod nazivom Otvorena srca djeluje od 1983. godine u Beču, svakog prosinca tradicionalno održava adventske i božićne koncerte s hrvatskim tradicijskim napjevima a posljednjih godina djeluje pod vodstvom splitskog dirigenta, maestra Giuseppea Terze koji će umjetnički ravnati i ovim koncertom. 


Na programu naslovljenom "Protulićni koncert" naći će se djela najvećih europskih i hrvatskih skladatelja, Franza von Suppea, Ludwiga van Beethovena, Giuseppea Verdija i Johanna Straussa te hrvatskog skladatelja Vatroslava Lisinskog


Rezervacije ulaznica moguće je realizirati u Hrvatskom centru u Beču, putem e-mail adrese zbora ili u palači Ehrbar na dan koncerta, u ponedjeljak 13. lipnja. Proslavite ovo proljeće uz zbor gradišćanskih Hrvata i njihove goste te uz taktove iz pera Vatroslava Lisinskog na "Protulićnom koncertu"!

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!