Glas Hrvatske

01:50 / 26.06.2021.

Autor: Branimir Njikoš

Projekt Dalije Dozet na sajmu u Cannesu

Iz filma "Lekcije mog tate" Dalije Dozet

Iz filma "Lekcije mog tate" Dalije Dozet

Foto: promo / havc.hr

Međunarodni program namijenjen redateljicama i producenticama dokumentarnih filmova, CIRCLE Women Doc Accelerator, predstavit će četiri projekta u sklopu programa Cannes Docs Filmskog sajma u Cannesu. Jedan od njih je projekt "Lekcije mog tate autorice" Dalije Dozet. 

"Lekcije mog tate", dokumentarni film u nastajanju, propituje odnos oca snimatelja i kćeri redateljice, spajajući ih kroz njima zajednički jezik – filmski. Ovaj portret obitelji, odrastanja i odnosa između oca snimatelja i kćeri redateljice pokušava izgovoriti sve ono za što nisu bili dovoljno hrabri i mudri dok su svi još bili zajedno.


Dalija Dozet uz režiju potpisuje i scenarij. Producentica projekta je Dana Budisavljević (Hulahop), snimatelj Luka Matić, montažerka Sara Gregorić, a koproducent slovenska kuća December. "Lekcije mog tate" nastaju uz potporu Hrvatskog audiovizualnog centra, Grada Zagreba i RE-ACT fonda.


CIRCLE Women Doc Accelerator je inicijativa pokrenuta 2018. godine, s ciljem da se filmašicama koje se bave dokumentarnim filmom, bilo da su producentice ili redateljice, ponudi jedinstvena suradnička platforma. 


Filmski sajam u Cannesu (Marché du film) poslovni je ogranak Filmskog festivala u Cannesu koji je namijenjen profesionalcima iz filmske industrije – selektorima festivala, distributerima i prodajnim agentima te predstavlja važno mjesto za budući festivalski i kino život prijavljenih filmova. Sajam se ove godine odvija od 6. do 15. srpnja, a sam festival traje od 6. do 17. srpnja.


Podsjetimo, u paralelnom festivalskom programu "15 dana autora" (Quinzaine des réalisateurs) prikazuje se hrvatski dugometražni igrani film "Murina" redateljice Antonete Alamat Kusijanović

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!