Glas Hrvatske

07:00 / 07.03.2020.

Autor: Klara Špančić

Predstavljenje romana Marijane Dokoze u Rimu

Poziv na predstavljanje. (Foto: Udruga Hrvatsko-talijanski mozaik Rim/ screentshot)

Poziv na predstavljanje. (Foto: Udruga Hrvatsko-talijanski mozaik Rim/ screentshot)

Foto: - / -

U povodu Dana žena, Udruga Hrvatsko-talijanski mozaik Rim organizira promociju knjige književnice Marijane Dokoze, ''Grijesi''. Predstavljanje će se održati u subotu, 7. ožujka u 19 sati.

Moderatorica predstavljanja romana ''Grijesi'' u Rimu je Ljiljana Džalto.

Marijana Dokoza, urednica je hrvatsko-njemačkog mjesečnika Fenix i autorica tri romana i dvije zbirke poezije.

Književnica Marijana Dokoza među hrvatskim iseljenicima pronašla je i glavnoga lika svog romana ''Grijesi'', Hrvaticu Anu Radman koja joj je prepričala sve strahote uništenoga djetinjstva, ali i nove tajne u koje se uplela kada je došla u Njemačku.

Marijana Dokoza. (Foto: Marijana Dokoza/ Glas Hrvatske)

Marijana Dokoza. (Foto: Marijana Dokoza/ Glas Hrvatske)

Foto: - / Glas Hrvatske

Roman ''Grijesi'' temeljen je na istinitoj priči o ženi koja je u djetinjstvu bila verbalno zlostavljana od svog oca, o svim njenim tajnama koje su dovele do života kakvog nije htjela.

Roman govori o ženi koja želi pobjeći od prošlosti te započeti novi život daleko od problema, ne znajući da se od grijeha prošlosti ne može sakriti. 

Književnica Dokoza prije dvije godine objavila je i roman na njemačkom jeziku ''Glas''/ ''Die Stimme''. Prije svog njemačkog prvijenca autorica je izdala četiri romana na hrvatskom jeziku i dvije zbirke poezije. Njen slojeviti, pitki način pisanja i posvećenost likovima redovito svrstavaju Dokozu među najčitanije hrvatske književnice.

Roman ''Grijesi'', kojega će danas predstaviti u Rimu, 2016. godine bio je nominiran za književnu nagradu Kiklop. 

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!